Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "φάουλ" που βγάζουν μάτι στα αγήματα Τιμών! "Θερινοχειμερινή" εμφάνιση!

16.05.2014 | 00:01

Γίνονται που γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις στις στολές ,τουλάχιστον ας αποφεύγουμε τα “φάουλ” που σηκώνουν κόκκινη κάρτα. Όσοι γνωρίζουν άριστα όσα ισχύουν για τις στολές -και οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε ανάμεσα σ΄ αυτούς- εντοπίζουν αμέσως τα λάθη που δεν επιτρέπονται.

Ο κ. Γ.Γεωργαντάς είναι γνώστης και επισημαίνει όσα “στραβά κι ανάποδα” βλέπει.

Η άποψή του:“Παρότι  είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω με την γενικά αρνητική κριτική που ασκείται  τελευταία ως προς τις παρεμβάσεις του ΓΕΕΘΑ και των Επιτελείων των τριών Κλάδων περί στολών και διακριτικών (ασχολούμαι με τα θέματα αυτά χρόνια και βλέπω ότι «ξεκολλήσαμε» από το «δε βαριέσαι» πολλών ετών), αφού θεωρώ ότι έχει βελτιωθεί  φανερά προς το καλύτερο τόσο η αισθητική όσο και η ουσία σε αυτά που πρέπει να «σημαίνει» η στολή και τα διακριτικά της  - με εξαίρεση το τελευταίο παράσημο του «Σταυρού Αξιάς και Τιμής» -αν δεν κάνω λάθος απονέμεται όπως ο Αστέρας Αξιάς και Τιμής που καθιερώθηκε το 1993 - όπου προφανώς  λόγω ελλειπούς μελέτης της Ιστορίας των Ηθικών Αμοιβών παραβλέφθηκε ένας από τους βασικούς  κανόνες , ότι δηλαδή παράσημα ΜΕΤΑ ΞΙΦΩΝ απονέμονται ΜΟΝΟ σε Πολεμικές περιόδους (για τους γνωρίζοντες αυτό είναι σχεδόν αξίωμα) ,  κατά την προχθεσινή επίσημη επίσκεψη του Κύπριου ΥΠΑΜ , το άγημα αποδόσεως Τιμών του ΓΕΕΘΑ εμφανίσθηκε με «μπελ-μιξ» στολή αφού ο σημαιοφόρος και ο Αξκος επικεφαλής του αγήματος του ΣΞ  φορούσαν ΘΕΡΙΝΟ ΧΙΤΩΝΙΟ  (δηλ. λευκού χρώματος) ΣΩΣΤΑ ,  ενώ... οι παραστάτες της Σημαίας όπως και το τμήμα του ΣΞ που αποτελόυσε το 1/3 του αγήματος φορούσαν το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΧΙΤΩΝΙΟ (!!!) , δηλαδή σκούρο μπλέ,  ενώ οι στολές έχουν αλλάξει σε θερινές έδω και κάποιες ημέρες.

Είναι προφανές ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε μονίμως ένα βήμα μπρός και δύο πίσω σε όλα διότι έτσι η εικόνα μονίμως γκριζάρει. Για να κάνουμε λοιπόν αποκωδικοποίηση της εικόνας και να δούμε πίσω από αυτήν ,έχουμε  από τη μία πλευρά κάποιους  που σωστά αντιλήφθηκαν ότι το άγημα αποδόσεως Τιμών του ΓΕΕΘΑ χρειάζεται πιό επιβλητική εμφάνιση και άλλαξαν πολύ σωστά (εκτός από αισθητικά και Ιστορικά) το πηλίκιο,  προσέθεσαν αμφιμασχάλια (όπως κατά τη διεθνή πρακτική φέρουν όλα τα αγήματα αποδόσεως Τιμών) και γενικά με πολύ οικονομικό τρόπο βελτίωσαν το 80% της εικόνας ενός τμήματος που αποδίδει Τιμές σε επίσημα πρόσωπα, από την άλλη ...χαθήκαμε στο «αιτείται», «διατάξτε» , «που το γράφει» και λοιπούς αναχρονισμούς και το άγημα εμφανίστηκε ΘΕΡΙΝΟΧΕΙΜΕΡΙΝΟ, παραβιάζοντας τον βασικό σκοπό και κανόνα που δεν είναι άλλος από αυτόν  της ομοιομορφίας κάθε Στρατιωτικού Τμήματος.


Ας ευχηθούμε λοιπόν ο ανοιξιάτικος αέρας να φωλιάσει και σε κάποια μυαλά που ακόμα ζούν στον αιώνιο χειμώνα τους...και να αφήσουν αυτούς που θέλουν να προχωρούν μπροστά χωρίς να τους φρενάρουν με τους κάθε λογής  «καιρικούς» τους περιορισμούς...


Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία ,
Γ.Γεωργαντάς”


Διαβάστε ακόμη:

"Υπάρχουν νομικά προβλήματα στην απόφαση για το Εθνόσημο κύριοι Αρχηγοί"Το εθνόσημο "στέλνει" τα γαλόνια ...στους αγκώνες! Τα πρακτικά προβλήματα!"Πόλεμος" για τη σημαία στις στολές των στρατιωτικών - Ποια αλλαγή προκαλεί αντιδράσεις


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ