Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είχαν κανονίσει το χακάρισμα του Κατάρ το Μάϊο

17.07.2017 | 08:28
Νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας θέλουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) να είχαν κανονίσει την παραβίαση δεδομένων των κοινωνικών και ειδησιογραφικών ισοτόπων του Κατάρ από το Μάϊο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κανόνισαν την παραβίαση δεδομένων των κοινωνικών και ειδησιογραφικών ισοτόπων του Κατάρ αργά τον Μάϊομ ώστε να αναρτήσουν ψεύτικα μηνύματα που συνέδεσαν με τον εμίρη του Κατάρ, δημιουργώντας έτσι τη  διπλωματική κρίση, σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post χθες, που επικαλέστηκε Αμερικανούς αξιωματούχους πληροφοριών για την είδηση αυτή. 

Ο εμίρης, σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, είχε φανεί να δηλώνει τον Μάιο ότι χαιρέτιζε την Χαμάς και ότι καλούσε το Ιράν "ισλαμική δύναμη", έγραψε η . Η Washington Post. Η αντίδραση της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΑΕ, της Αιγύπτου και του Μπαχρέιν ήταν να διακόψουν επίσημες διπλωματικές και διακρατικές σχέσεις με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου, κατηγορώντας το για υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Το Κατάρ δήλωσε αργά τον Μάιο ότι οι δηλώσεις ήταν ψεύτικες και αναρτημένες από χάκερς σε επίσημους λογαριασμούς, κάτι που απέρριψαν τα κράτη του Κόλπου.

Η εφημερίδα ανέφερε στο άρθρο της ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφοριών ενημερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για μια ανάλυση νέων πληροφοριών που έδειξε ότι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΑΕ συζήτησαν για τις σχεδιασμένες παραβιάσεις λογαριασμών στις 23 Μαΐου, την παραμονή της ανάρτησης των υποτιθέμενων δηλώσεων του εμίρη.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν γνωρίζουν εάν τα ΗΑΕ διείσδυσαν στα συστήματα τα ίδια ή πλήρωσαν χάκερς για να το κάνουν, ΓΡ, η οποία δεν έδωσε τα ονόματα των αμερικανικών πηγών της.

Σύμφωνα με την WP ο πρέσβης των ΗΑΕ Γιουσέφ Αλ Οτάιμπα απέρριψε το άρθρο, λέγοντας ότι είναι "ψευδή" τα όσα αναφέρει. Σε δήλωσή του, που ανέφερε η εφημερίδα, ο πρέσβης είπε, "Αυτό που είναι αληθινό είναι η συμπεριφορά του Κατάρ: Η χρηματοδότηση, η υποστήριξη και η διευκόλυνση των εξτρεμιστών από τους Ταλιμπάν στη Χαμάς και τον Καντάφι. Υποκινώντας τη βία, ενθαρρύνοντας την ριζοσπαστικοποίηση, και υπονομεύοντας τη σταθερότητα των γειτόνων του".
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) συνεργάστηκε με το Κατάρ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, για να διερευνηθεί η παραβίαση των λογαριασμών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ