Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΥΕΘΑ: Τα Hot spot είναι έτοιμα - Χρειάζονται χρήματα για να λειτουργήσουν - ΒΙΝΤΕΟ

26.01.2016 | 09:44
 "Τα hot spot είναι έτοιμα. Τα έφτιαξε η ΜΟΜΑ αμέσως. Για να δουλέψουν πρέπει να υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες και η οικονομική βοήθεια". Αυτό υποστήριξε μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "κοινωνία Ώρα Mega" ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν αλλά και για το προσφυγικό και τα 3 δισ. που ζητάει η Τουρκία χωρίς να έχει ανακοπεί η ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, ο κ. Καμμένος μεταξύ άλλων επεσήμανε:
  • Δεν μπορούν οι αξιωματικοί του ΠΝ να σκοτώνουν παιδιά κι εγκύους στη μέση του Αιγαίου.
  • Παίζεται παιχνίδι. Δεν μπορεί να δίνονται 3 δισ στην Τουρκία και να μην διασταυρώνεται εάν αυτός που πληρώνεται ως μετανάστης στην Τουρκία δεν έχει περάσει στη Λέσβο. Υπάρχει σύστημα αναγνώρισης με βιομετρικά στοιχεία και ενημερώνει τη βάση δεδομένων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κι έτσι φαίνεται που πραγματικά βρίσκεται και ποιος πρέπει να παίρνει τα χρήματα. Δεν μπορεί να μην υπάρχει μηχανισμός καταγραφής και παρακολούθησης του φαινομένου.
  • Αν υπήρχε ευρωπαϊκή άμυνα, θα έπρεπε τα τουρκικά αεροσκάφη να αναχαιτίζονται από ευρωπαϊκά αεροπλάνα. Δεν μπορούν οι Ευρωπαίοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Ας πάμε να φυλάξουμε μαζί τα ευρωπαϊκά σύνορα.
  • Η FRONTEX απλά παρακολουθεί εάν κάνουμε καλά τη δουλειά μας.
  • Αν πραγματοποιηθεί η απειλή να κλείσει η Σένγκεν, δεν θα μείνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα. Αυτό ήθελε και ο Σόιμπλε το καλοκαίρι. Να μετατρέψουν την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων, αλλά δεν το κατάφεραν.
  • Η Ελλάδα στη Μεσόγειο μαζί με μετριοπαθείς χώρες διατηρούν την περιοχή σταθερή. Εάν η Ελλάδα δεν παίξει το γεωπολιτικό της ρόλο, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά για την Ευρώπη.
Δείτε το video με τη συνέντευξη 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ