Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τα Ίμια έγιναν για τις τσιπούρες" - Απίστευτος ισχυρισμός από την Τουρκία

27.06.2013 | 00:31
Mια απίστευτη εκδοχή για την κρίση των Ιμίων δίνει ο Πρόεδρος  Συνεταιρισμού Τούρκων Αλιέων της περιοχής που σύμφωνα με την  τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet. Είναι η εκδοχή ...της τσιπούρας.
 
«Είχε γνωστοποιηθεί σε όλο τον κόσμο ότι η κρίση Ιμίων ήταν ένα άκρως σοβαρό, πολιτικό και διπλωματικό πρόβλημα, μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Όμως η αλήθεια δεν είναι αυτή. Οι αλιείς των δύο πλευρών τσακώθηκαν μεταξύ τους επειδή δεν μπόρεσαν να μοιραστούν τις τσιπούρες και τα λαυράκια και ξεκίνησε ανταγωνισμός ποιος θα πιάσει περισσότερα. Και η κρίση ξέσπασε γι’ αυτό το λόγο». 

Το θέμα αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Cumhuriyet με τον τίτλο «Από την κρίση Ιμίων προέκυψαν τσιπούρες». Εκεί  γράφει ακόμη εισαγωγικά της δήλωσης του ψαρά ότι οι τσιπούρες και τα λαβράκια αφήνουν περισσότερο τα αυγά τους στις βραχονησίδες Ιμίων και οι ψαράδες από τις δύο πλευρές μπαίνουν στα πλοία τους και πηγαίνουν να μαζέψουν τα λάφυρά τους.

Ο καθένας, αναφέρει   επιδιώκει το δικό του κέρδος και η κατάσταση αυτή συνεχίζεται χρόνια. Από την άλλη, ορισμένοι ασχολούνται με τη δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών για το είδος αυτό των ψαριών. Ακόμα η δημοσιογράφος κ. Λεϊλά Ταυσάνογλου είπε ότι συναντήθηκε με τον Δήμαρχο στο Γιαλίκαβακ, κ. Σαρουχάν και συζήτησαν για τα προβλήματα των ψαράδων. Ο κ. Σαρουχάν είπε: «Πρόκειται για πρόβλημα όλων των ψαράδων, γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι μπορούμε έτσι ώστε να μην εισέρχονται ψάρια στους κόλπους της Αλικαρνασσού»...

Μακάρι τα πράγματα να είναι τόσο απλά.... Όλα όμως οφείλονται στην μονομερή και πέραν των διεθνών συνθηκών αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στις βραχονησίδες των Ιμίων και όχι μόνο...
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέλουν "Ίμια" οι Τούρκοι. Ανοίγουν πάλι το θέμα "γκρίζες ζώνες"

Μια προσωπική μαρτυρία για τα Ίμια


Όλη η αλήθεια για τους Τούρκους κομάντος στα Ίμια. Ποιοι τους θέλουν όλους νεκρούς ενώ δεν είναι!


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ