Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τα κάνατε θάλασσα , άδικη η κατανομή πλεονάσματος", λένε οι "θεσμικοί απόστρατοι" στο Μαξίμου

25.03.2014 | 00:01
Ακόμη και οι “θεσμικές ενώσεις” αποστράτων οι οποίες διατηρούσαν ανοιχτή γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου φωνάζουν για την υπόθεση του πλεονάσματος. “Κάνατε λάθος”, λένε απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο που επελέγη να μοιραστεί το πλεόνασμα η ραχοκοκκαλιά των ΕΔ εξαιρείται! Οι "θεσμικοί" που ακόμη αναμένουν ραντεβού στο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό είναι κι αυτοί εξοργισμένοι από τον ερασιτεχνισμό της διαχείρισης του θέματος "πλεόνασμα".

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών αναφέρει:

“…μετά τις δηλώσεις της Κυβέρνησης περί διανομής μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν ενεργεία Στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. , που σημειωτέον δεν αφορά τους αποστράτους , με τον τρόπο που έχει γνωστοποιηθεί και έχοντας το δικαίωμα να εκφράζει και τις απόψεις των εν ενεργεία και να προασπίζει τα συμφέροντά τους , δηλώνει τα ακόλουθα :
α.-Η επιστροφή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος στα εν λόγω Στελέχη υποδηλώνει την παραδοχή του μεγέθους της αδικίας που έχουν υποστεί έως σήμερα ( δικαίωση που αναμένεται να επέλθει και μέσω της Ελληνικής Δικαιοσύνης ) , αλλά δυστυχώς με τον τρόπο που δίνεται , αφενός δημιουργεί πρόβλημα κοινωνικού αυτοματισμού , αφετέρου υποβαθμίζει ακόμα και την όποια προσπάθεια αποκατάστασης του περί δικαίου αισθήματος.
β.-Άς μην λησμονούμε οτι η επίτευξη του πλεονάσματος οφείλεται και στην υπερβολική περικοπή των μισθών και κυρίως των συντάξεων των Στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.

γ.-Εφόσον πρέπει να γίνει κατανομή , αυτή επιβάλλεται να γίνει κατά τέτοιο τρόπο , ώστε , να αναγνωρίζει τις προσπάθειες και τις θυσίες των εν ενεργεία στην εκτέλεση του καθημερινού καθήκοντος , σε συνδυασμό με την κατάφωρη αδικία που έχει γίνει εις βάρος τους , αναφορικά με το μερίδιο συμμετοχής στα μέτρα λιτότητας και όχι ως επιβεβαίωση της φτωχοποίησής τους.

δ.-Με τον τρόπο διανομής που έχει αναγγελθεί , δεν γίνεται αναπλήρωση αναλογικά με την περικοπή που έχει υποστεί έκαστος , αλλά με ένα πλαφόν 1.500 ΕΥΡΩ μικτά , που ορθώς περιλαμβάνει τους χαμηλόβαθμους και με λίγα έτη υπηρεσίας Στρατιωτικούς , αλλά στην ουσία εξαιρεί την ραχοκοκκαλιά του Στρατεύματος που είναι οι Υπαξιωματικοί με μεγάλη προυπηρεσία, όπως και την πλειονότητα των Αξιωματικών , που έχουν υποστεί και τις μεγαλύτερες περικοπές.

ε.-Η παροχή αυτή δεν θα πρέπει να είναι εφάπαξ , αλλά διαρκής και στα πλαίσια αυτά θεωρούμε οτι θα πρέπει να ενταχθεί στις μηνιαίες αποδοχές των εν ενεργεία.


-Καλούμε την Κυβέρνηση να δημιουργήσει ένα δίκαιο σύστημα ενίσχυσης και αποκατάστασης των αδικιών εις βάρος των Στελεχών των Ε.Δ.”

Διαβάστε ακόμη:

Πλεόνασμα στους στρατιωτικούς: Ποιος "σκότωσε" το twitter του Α/ΓΕΕΘΑ;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ