Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα "κατά Κωσταράκο" σημαντικότερα "αποφθέγματα" σε βιβλίο για το προσωπικό των ΕΔ

09.04.2014 | 00:01
Τα “κατά Κωσταράκο” σημαντικότερα αποφθέγματα μεγάλων ανδρών κυρίως στρατιωτικών αλλά όχι μόνο συγκεντρώθηκαν σε ένα βιβλίο . Το οποίο εκδίδει το ΓΕΕΘΑ.

Όπως αναφέρει στον πρόλογο ο ίδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ:

“Από την εποχή που ήμουν νεαρός αξιωματικός, θεώρησα απαραίτητη τη μελέτη κειμένων που έγραψαν ή είπαν σε δεδομένη στιγμή, προσωπικότητες των οποίων η παρουσία είχε ουσιαστική ή ακόμη και καταλυτική συνδρομή στην εξέλιξη της ιστορίας ή της στρατιωτικής επιστήμης.
Από τη μελέτη αυτή, συγκέντρωσα σταδιακά ένα ικανό αριθμό αποφθεγμάτων, τα οποία θεώρησα ότι είναι σκόπιμο να μοιραστώ μαζί με το στρατιωτικό προσωπικό, το οποίο έχω τη μεγάλη τιμή να διοικώ…


…Στην παρούσα περίοδο και μετά από 40ετή υπηρεσία, θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση την οποία απέκτησα, όχι για να ικανοποιήσω συγγραφικές φιλοδοξίες, αλλά για να προσφέρω, στους νέους ιδιαίτερα αξιωματικούς, το  έναυσμα για περαιτέρω μελέτη, ανάλυση και εμβάθυνση στα γεγονότα”, γράφει ο Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος κρίνει σκόπιμο να επισημάνει πως “είναι προφανές ότι τα υπόψη αποφθέγματα αναφέρονται σε άλλες ιστορικές εποχές, σε διαφορετικά στρατιωτικά δεδομένα, αποτελούν ωστόσο δείγμα στρατιωτικής ή ακόμη και πολιτικής σκέψης, ανάλυσης και προβληματισμού”.

Από μία πολύ γρήγορη ομολογούμε ματιά που ρίξαμε διαπιστώσαμε ότι τα περισσότερα από τα αποφθέγματα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα .Ειδικά σήμερα με τις δυσκολίες που περνά η χώρα και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Και ίσως θα ήταν χρήσιμο και για τον Α/ΓΕΕΘΑ που τα συγκέντρωσε σε 40 χρόνια υπηρεσίας αλλά και για τους υπόλοιπους Αρχηγούς να τους ρίξουν μια ματιά έχοντας στο μυαλό τους τα σημερινά δεδομένα.

Ποιο μας τράβηξε την προσοχή; Μα το μοναδικό απόφθεγμα που έχει σχέση …με δημοσιογράφους και ανήκει στον Ρώσο Αντιστράτηγο Αλεξάντρ Ι.Λέμπεντ:

“ Το να επιτίθεσαι εναντίον των δημοσιογράφων είναι εξίσου μάταιο όσο και να τα βάζεις με τις γυναίκες. Αν χάσεις ,απομένεις να στέκεις σαν βλάκας. Αν νικήσεις,απομένεις να στέκεις διπλά σαν βλάκας”!

Γιατί τους είχε πάρει με τόσο κακό μάτι τους δημοσιογράφους ο Λέμπεντ δεν ξέρουμε, όπως δεν γνωρίζουμε γιατί αυτό το απόφθεγμα τράβηξε την προσοχή του Α/ΓΕΕΘΑ.


Διαβάστε ακόμη:

"Ατενίζοντας" τα άσχημα που έρχονται για τις ΕΔ , από τους "γυάλινους πύργους" των Αρχηγών


"Βετεράνος και ξερό ψωμί"! Απάντηση στις προτάσεις του Α/ΓΕΕΘΑ για τους απόστρατους

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ