Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν θα πιστεύετε τι έκαναν τα κομάντο όταν βγήκαν νύχτα στα νησιά του Αιγαίου - ΦΩΤΟ

01.09.2016 | 00:10
Τελευταία ενημέρωση 01-9-2016 00:010
Πρώτη δημοσίευση 29-8-2016 14:31

 Η σκιά που ίσως να είδατε κάποια αυγουστιάτικη νύχτα στη θάλασσα σε ένα νησί του Αιγαίου, αλλά δεν είστε και τόσο σίγουροι ότι την είδατε, δεν ήταν φάντασμα.

Έλληνες επίλεκτοι καταδρομείς της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων, είχαν απλωθεί στα νησιά του Αιγαίου, κάνοντας νυχτερινές ασκήσεις στο πλαίσιο της επιχειρησιακής τους εκπαίδευσης.

Η κορύφωση της κινητοποίησης των Μονάδων καταδρομών στα νησιά του Αιγαίου ήταν στις 23 και 24 Αυγούστου.

Τα τμήματα καταδρομών κινήθηκαν σαν τα φαντάσματα τη νύχτα με λέμβους και πραγματοποίησαν επιχειρησιακές αναγνωρίσεις και εφάρμοσαν διαδικασίες σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια επιχειρήσεων.

Το στρατιωτικό επιχειρησιακό περιβάλλον της ΑΣΔΕΝ είναι ιδιαίτερο και αποτελεί πρόκληση για τους υπεύθυνους για τη σχεδίαση των ασκήσεων αξιωματικούς στο ΓΕΣ να προβλέπουν τη φύση των ενδεχομένων απειλών και να οργανώνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα νησιά του Αιγαίου που να περιλαμβάνουν σενάρια που είναι πιθανόν να αντιμετωπισθούν σε πραγματικές επιχειρήσεις.

Τέτοιου είδους σενάρια αντιμετώπισαν οι άνδρες της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου που ασκήθηκαν νύχτα σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ