Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα κομματικά στελέχη "αναδιοργανώνουν" το στρατό - Απίστευτο δημοσίευμα εκθέτει την ηγεσία

02.08.2013 | 23:42
Η περιβόητη αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων μας πήρε χρόνια για να ανακοινωθεί. Όταν ανακοινώθηκε καταλάβαμε ότι άδικα περιμέναμε τόσα χρόνια για πραγματική αναδιοργάνωση. Τώρα διαπιστώνουμε ότι ακόμη η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων ,η διάταξη των μονάδων και το ποια στρατόπεδα θα κλείσουν ή θα μείνουν ανοιχτά καθορίζονται όχι από τους επαγγελματίες στρατιωτικούς, αλλά από τους τοπικούς παράγοντες,πολιτευτές,κομματικά στελέχη και βέβαια τους βουλευτές.

Η είδηση είναι δημοσιευμένη στο site laos-epea.gr της Βέροιας και συνοδεύεται από φωτογραφία του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου με τον αναπληρωτή γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα “κατόπιν ενεργειών του “ η 1η Μεραρχία Πεζικού δεν θα φύγει από τη Βέροια . ‘Αλλος από άλλη περιφέρεια υπάρχει για να μας πει που θέλει να έχουμε μονάδες;

Μπορεί να μην ήταν στις προθέσεις του κ.Τσαβδαρίδη αλλά τα όσα γράφονται στο δημοσίευμα προφανώς εκθέτουν την στρατιωτική ηγεσία.

Όλο το απίστευτο δημοσίευμα:

Άμεση και συντονισμένη υπήρξε η αντίδραση του Αναπληρωτή Γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη στις αποφάσεις του Πενταγώνου για τη μεταφορά της 1ης Μεραρχίας Πεζικού από τις Βαρβάρες στην Αθήνα.

Ο κ. Τσαβδαρίδης, ο οποίος είναι και μέλος της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και  άμυνας της Βουλής, επικοινώνησε άμεσα με την ανώτατη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλώνοντας τους τη σθεναρή του άρνηση στο ενδεχόμενο της απομάκρυνσης της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, η οποία σύμφωνα με τους σχεδιασμούς επρόκειτο να μετακινηθεί την 1η Οκτωβρίου.

Οι ενέργειες αυτές ήρθαν ως συνέχεια της προ διμήνου περίπου επίσκεψής του κ. Τσαβδαρίδη στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωσταράκο, στην οποία ο κ. αρχηγός τού είχε ανακοινώσει ότι η ΙΜΠ παραμένει στη Βέροια, αλλά και επανδρώνεται κατά 100%  με προσωπικό, ώστε να αναπληρώσει, σε σημαντικό βαθμό, την απώλεια του Β΄ΣΣ.

Σε αυτό λοιπόν το επίπεδο της συμφωνίας ο κ. Τσαβδαρίδης υπήρξε ανυποχώρητος, ενημερώνοντας τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την στάση του.

κοΩς αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου ο κ. Τσαβδαρίδης ενημερώθηκε τηλεφωνικώς προσωπικά από την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την παραμονή της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, εξέλιξη που ασφαλώς δικαιώνει τόσο τις πρωτοβουλίες όσο και την σθεναρή στάση που κράτησε ο κ. Τσαβδαρίδης για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ