OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΕΣ

Τα «μάτια» της ΑΣΔΕΝ είναι πάντα ορθάνοιχτα – Πως εντοπίζουν ότι κινείται!

05/09/2014 - 00:30
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

<<Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα (11) παράνομων μεταναστών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου, πλησίον της οριογραμμής.

Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το Στρατιωτικό Φυλάκιο, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ημιβυθισμένη φουσκωτή λέμβο, με τους επιβαίνοντες της να βρίσκονται στη θάλασσα.

Υπό το Συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των 11 παράνομων μεταναστών, τους οποίους αποβίβασε στο Φαρμακονήσι και εν συνεχεία μετέφερε στο λιμένα Λέρου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου>>.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά χθεσινά δελτία τύπου του Λιμενικού (και φυσικά ένα από τα δεκάδες των τελευταίων ημερών) που μας πληροφορούν για τους εντοπισμούς και τις διασώσεις παρανομων μεταναστών στα νησιά του Αν. Αιγαίου. Το μεταφέραμε αυτούσιο για να αναδειχθεί η εμπλοκή και του προσωπικού και των μέσων του Στρατού Ξηράς (ΣΞ) στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ρεύματος που πλήττει την χώρα τους τελευταίους μήνες με αύξουσα ένταση : Μια προσπάθεια που εκτός από το Λιμενικό – που σηκώνει το κύριο βάρος - και τώρα το Πολεμικό Ναυτικό, συμμετέχει παγίως και το Γενικό Επιτελείο Στρατού δια της ΑΣΔΕΝ.Το πόσο σημαντική ειναι η συμβολή γαινεται και από τους αριθμούς καθώς φετος ο αριθμός των παρανομων μεταναστών που εχουν πιαστει στην περιοχή ευθυνης της ΑΣΔΕΝ πλησιαζει τις 20.000!

Τα ραντάρ

Η συμμετοχή αυτή δεν υλοποιείται μόνο με τις στρατιωτικές Φρουρές και τα Παρατηρητήρια στα νησιά και στις νησίδες που έτσι κι αλλιώς χρόνια τωρα συμβάλουν: Ολοένα και περισσότερη συμμετοχή έχουν και τα ραντάρ, σταθερά και κινούμενα , δικαιοδοσίας της ΑΣΔΕΝ, που εντοπίζουν »στο πιάτο» τις λέμβους των διακινητών και ειδοποιώντας τις λιμενικές αρχές και το ΕΚΣΕΔ επιτυγχάνεται άμεσο αποτέλεσμα- σχεδόν επί της οριογραμμής! Τέτοια ραντάρ είτε επί οχημάτων είτε σταθερά σε διάφορα επίπεδα και μορφολογικές διαβαθμίσεις του εδάφους, υπάρχουν από χρόνια ωστόσο με την πάροδο των ετών το προσωπικό έχει εξαιρετικά αναβαθμιστεί και εκπαιδευτεί και πλέον »βλέπουν τα πάντα, σε μεγάλο βάθος» όπως λέει στέλεχος με εμπειρία στο χώρο.

Σχέδιο για αξιοποίηση!
Εμεις από την πλευρά μας να σημειώσουμε ότι οι επιτελείς θα μπορούσαν, σε συνεργασία με το Λιμενικό και άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες,  να διαμορφώσουν σχέδια ώστε μόλις τα ραντάρ της ΑΣΔΔΕΝ ( ή και άλλων υπηρεσιών) εντοπίζουν τα φουσκωτά σκαφη ή τις θαλαμηγούς να ξεκινούν από τις τουρκικές ακτές με παράνομους μετανάστες, να ειδοποιείται άμεσα το Στρατηγείο της ευρωπαϊκής υπηρεσίας Συνόρων  FRONTEX που εδρεύει στην Ελλάδα (Πειραιά)  και μέσω αυτής ή και απευθείας, να καλείται η τουρκική Ακτοφυλακή , να τους σταματήσει μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα! Ετσι- με την μαρτυρία της FRONTEX- δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι της …ξεφεύγουν και φθάνουν στην ελληνική δικαιοδοσία οπότε τους φορτώνεται η Ελλάδα!
Το σχέδιο που παρουσιάζουμε , μπορεί να δείχνει απλό , αλλά όπως μας είπαν έμπειρα στελέχη και του Στρατού και του Λιμενικού που το θέσαμε υπόψην, μπορεί με μια τεχνική επεξεργασία και πολιτικό-διπλωματικό  εμπλουτισμό, να αποτελέσει ένα σημαντικό ανασχετήρα της ροής παρανομων μεταναστών! Και μάλιστα ανέξοδα! Διότι οι ειδοποιήσεις που θα λαμβάνει η FRONTEX θα είναι ο καλύτερος μάρτυρας για την σταση – την ολιγωρία δηλαδή – των τουρκικών υπηρεσιών!
Ας ελπίσουμε ότι τα συναρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες θα το εξετάσουν και θα το εφαρμόσουν! 

Διαβάστε ακόμη:

«Επέλαση» του ΤΑΙΠΕΔ! Πουλάει ενεργά στρατόπεδα και η κυβέρνηση δεν «το ΄χει αντιληφθεί»


Το ΤΑΙΠΕΔ κάνει έξωση σε Καταδρομείς της Ρόδου! Παίρνει το στρατόπεδό τους!

«Αποκλεισμός ελληνικών νησιών » η νέα τουρκική στρατηγική – Τι έδειξαν οι ασκήσεις στο Αιγαίο

Tags: ΑΙΓΑΙΟΑΣΔΕΝΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Related Posts

ΕΛΔΥΚ
ΓΕΣ

ΕΛΔΥΚ: Νέος διοικητής ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδωνας Γκουλούσης [pics]

25/05/2026 - 19:53
Α/ΓΕΕΘΑ
ΓΕΣ

Ο Α/ΓΕΕΘΑ Χούπης στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Ιερολοχιτών και Καταδρομέων [pics]

24/05/2026 - 19:20
Αρχηγός ΓΕΣ
ΓΕΣ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΑΣΔΑΑΜ: Παρακολούθησε την ΤΑΜΣ «ΙΑΣΩΝ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1/26» [pics]

15/05/2026 - 20:29

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ συνεχίζονται» – Τουλάχιστον ακόμη μία εβδομάδα θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις

CNN: Το Ιράν άνοιξε ξανά τις περισσότερες εισόδους στις υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του

ΔΟΑΕ για χτύπημα drone στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: «Μην παίζετε με την φωτιά»

ΟΗΕ: Η Γαλλία ζητά επείγουσα σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάληψη του εμβληματικού φρουρίου Μποφόρ από το Ισραήλ

Επεισόδια στην Αλβανία, τραυματίστηκε ένας Έλληνας πολίτης – Αντίδραση από το υπουργείο Εξωτερικών

Λίβανος: «Σημείο καμπής» η κατάληψη του Κάστρου Μποφόρ από τον ισραηλινό στρατό, λέει ο Νετανιάχου

Ρωσία: Ξανά στις φλόγες τα διυλιστήρια του Σαράτοφ μετά από επίθεση ουκρανικών drones [vids]

Ιράν: «Δεν θα εγκρίνουμε καμία συμφωνία με τις ΗΠΑ, χωρίς εγγυήσεις για τα δικαιώματά μας»

Top News

Αμαλία Κωστοπούλου: Η στιγμή που ο Πέτρος Κωστόπουλος παρέδωσε τη νύφη στον Τζακ Μέντγουελ

Η Δανάη Μπάρκα ξεκίνησε τις εξορμήσεις στην παραλία - Οι φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram

Ο Παναγιώτης Κουτσουμπής κρατώντας την κόρη του αγκαλιά - Φωτογραφία από το ταξίδι με την Κατερίνα Καινούργιου

Αλέξης Τσίπρας: Αιμίλιος Χειλάκης, Ισιδώρα Ζουγανέλη, Γιώτα Νέγκα, Ιωάννα Παππά ανάμεσα στους 28 καλλιτέχνες που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert