Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Τα μαζεύει" ο Καμμένος - "Θα παραιτηθώ, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή"

13.12.2018 | 12:20
Μετά από τον σάλο που προκάλεσε η αποστροφή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά την διάρκεια της ομιλίας του προς τα στελέχη και το προσωπικό της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, ότι "θα παραιτηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εάν η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφιστεί από την πΓΔΜ", συνεργάτες του ΥΕΘΑ διεκρίνισαν ότι πάγια θέση του Πάνου Καμμένου και των υπολοίπων Υπουργών και στελεχών των ΑΝΕΛ είναι ότι θα παραιτηθούν και θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση, όταν η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην Ελληνική Βουλή.

Αυτό, μάλιστα, ανέφερε και ίδιος ο ΥΕΘΑ στις δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από την 1η Στρατιά ότι δηλαδή: "θα παραιτηθεί από από το ΥΠΕΘΑ όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στην Βουλή των Ελλήνων".

Χαρακτηριστικά το επίμαχο απόσπασμα της δήλωσης του ΥΕΘΑ στου δημοσιογράφους σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Χθες, από το φυλάκιο της Νίκης στείλατε αυστηρό μήνυμα στη FYROM. Θεωρείτε ότι αυτές οι αλλεπάλληλες προκλήσεις από το γειτονικό κρατίδιο, ενδεχομένως να ανατρέψουν το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό της χώρας σε ότι αφορά τη συμφωνία;

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Χαίρομαι γι’ αυτές τις προκλήσεις, γιατί είναι ακριβώς ο χαρακτήρας της ηγεσίας της FYROM. Οι συνεχείς αλυτρωτικές προκλητικές τους δηλώσεις επιβεβαιώνουν αυτούς που λέγαμε ότι δεν μπορούν να καλυφθούν με ένα μανδύα μιας συμφωνίας την οποία δεν θα τηρήσουν. Χαίρομαι, επίσης, που ο Πρωθυπουργός είπε από το βήμα της Βουλής ότι αν αυτές οι προκλήσεις συνεχιστούν και αν αμφισβητείται, για παράδειγμα, η μη ύπαρξη «μακεδονικής» εθνότητας ή οι αλυτρωτικές τους τάσεις περί δήθεν μειονότητας και συνεχίσουν τις προκλήσεις δεν θα υπάρξει συμφωνία.

Για εμένα, όπως γνωρίζετε, η πάγια θέση μου είναι ότι δεν μπορώ να δεχτώ καμία συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» και κάλεσα και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει την θέση του.

Επισκέφθηκα τα φυλάκια, γιατί όπως δημόσια έχω πει - και το είπα και στους στρατιωτικούς, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους και τους συνοριοφύλακες που συνεργαστήκαμε όλα αυτά τα χρόνια - μπορεί να είναι η τελευταία μου επίσκεψη. Είναι δεδομένο ότι αν - ω μη γένοιτο - αυτή η συμφωνία φτάσει στη Βουλή, εγώ δεν θα συνεχίσω να είμαι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ούτε οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η ομιλία του ΥΕΘΑ εντός της 1ης Στρατιάς:


Οι δηλώσεις του στους δημοσιογράφους:


 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ