Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

" Τα μέλη της Αλ Νούσρα ζουν στην Τουρκία "

30.08.2013 | 13:02
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


Τον ισχυρισμό πως η Τουρκία είναι βασικό κέντρο της τρομοκρατικής οργάνωσης Αλ Νούσρα εξέφρασε ο πρόεδρος του φιλκο-κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) της Τουρκίας Σελαχατίν Ντεμίρτας.
H Aλ Νούσρα είναι η οργάωση που δρα στη Συρία εναντίον του Άσαντ και θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάϊντα. Ο Ντεμίρτας υποστηρίζει πως η περιοχή Τζεϊλάνπιναρ που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τα σύνορα με τη Συρία έχει μετατραπεί σε στρατηγείο της οργάνωσης. « Εγω ως πρόεδρος ενός κόμματος δεν μπορώ να επισκεφθώ την περιοχή. Όμως τα ένοπλα μέλη της οργάνωσης αυτής εισέρχονται εκεί με την άνεση τους Η Τουρκία ισχυρίζεται πως δεν παρέχει καμία στήριξη στην οργάνωση αυτή όμως περιοχή Τζεϊλάνπιναρ είναι ανοιχτή στην οργάνωση της Αλ Νούσρα. Μπορώ να σας δώσω τις διευθύνσεις κατοικίας 9 ανταρτών της οργάνωσης. Αυτοί φεύγουν κάνουν τα χτυπήματα τους στη Συρία και μετά επιστρέφουν στην Τουρκία».
Ο Ντεμίρτας ζήτησε από την Άγκυρα να σταματήσει άμεσα την στήριξη στην οργάνωση της Αλ Νούσρα και τόνισε πως η οργάνωση αυτή έχει ξεκινήσει «ιερό πόλεμο» (Jıhad) εναντίον των Κούρδων της Συρίας

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ