Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα σχέδια της Άγκυρας για βαλλιστικούς πυραύλους

07.10.2013 | 10:59
 
MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Πίσω από τη συμφωνία της Άγκυρας με το Πεκίνο για την προμήθεια αντιαεροπορικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ενδέχεται να κρύβονται τα σχέδια προμήθειας βαλλιστικών πυραύλων! Αυτό αποκαλύπτει η έγκυρη τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet που έχει τίτλο « η Άγκυρα έχει βλέψεις σε βαλλιστικούς πυραύλους».

Η τουρκική εφημερίδα μίλησε με διπλωμάτη δυτικής χώρας ο οποίος εξέφρασε τις υποψίες του για το θέμα. « Η Άγκυρα δε νομίζω να πήρε την απόφαση μόνο λόγω της τιμής και της συμπαραγωγής. Πρέπει να κρύβονται και άλλη λόγοι. Πιθανόν η Κίνα να έχει δώσει υπόσχεση για τη μεταφορά μυστικής τεχνογνωσίας για την κατασκευή βαλλιστικών πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς. Γνωρίζουμε πως η Τουρκία έχει προσπαθήσει να βρει τρόπους απόκτησης αυτής της τεχνολογίας» αναφέρει ο διπλωμάτης στην τουρκική εφημερίδα.

Ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν όπως και ο υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ είχαν ισχυριστεί πως η Άγκυρα επέλεξε το αντιαεροπορικό σύστημα FD-2000 λόγω της οικονομικότερης προσφοράς και λόγω της συμπαραγωγής των πυραύλων στην Τουρκία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ