Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι στόχοι των ΗΠΑ στη Συρία

28.08.2013 | 00:26
Φαίνεται όλο και πιο πιθανό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν κάποιο είδος στρατιωτικής δράσης εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Τζόν Κερι στις 26 Αυγούστου δήλωσε οτι ο Σύρος πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα για να σκοτώσει εκατοντάδες αμάχους, μια κίνηση που όπως ειπε, η κυβέρνηση Ομπάμα δεν πρόκειται να ανεχτεί.

Ο στόχος των Αμερικανικών επιθέσεων είναι ασαφής ωστόσο ειναι ξεκάθαρο οτι θέλουν να εμποδίσουν την κυβέρνηση Ασαντ απο την χρήση χημικών. Αυτο σημαίνει οτι ο Αμερικανικός στρατός πρέπει να επιτεθεί οχι μόνο σε χημικά εργοστάσια αλλα και σε αποθήκες όπλων καθώς και σε αεροδρόμια για να εμποδίσει την προσπάθεια του συριακού στρατού να κατασκευάσει και να αποθηκεύσει το θανάσιμο σαρίν, την μουστάρδα και τα VX αποθέματα φυσικού αερίου.

Ο παραπάνω χάρτης δείχνει περιοχές οπου πιθανότατα να υπάρχουν χημικά όπλα στη Συρία όπως και τις θέσεις των αεροπορικών βάσεων.

Δείχνει επίσης το παλάτι του Άσαντ στη Δαμασκό μαζί με την έδρα της συριακής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Συρίας, τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων, και της ρεπουμπλικανικής φρουράς. ( είναι μαρκαρισμένα με σημαίες στο χάρτη.) Αυτά είναι μερικά από τα βασικά κέντρα διοίκησης και χώροι ελέγχου που μπορεί να γινουν στόχοι των ΗΠΑ, αν και κατά πάσα πιθανότητα μάλον θα εκκενωθούν για μυστικές τοποθεσίες σε περίπτωση που οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ