Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα τουρκικά ΑWACS είναι επιχειρησιακά έτοιμα

14.10.2013 | 10:15
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Τα 4 αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης ΑWACS της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας είναι επιχειρησιακά  έτοιμα. Σύμφωνα με τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα 4 αεροσκάφη τα οποία είναι κατασκευασμένα από την Boeing μετά από κάποιες δοκιμαστικές πτήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί στην άσκηση Αnadolu Kartali, προχθές  oλοκληρώθηκε με επιτυχία και η εναέρια τροφοδοσία καυσίμων τους απο τα αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας. Έτσι   ολοκλήρωσαν όλες τις απαραίτητες δοκιμές και εντάσσονται κανονικά στην τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Η τουρκική εφημερίδα Vatan τονίζει πως τα 4 ΑWACS είχαν παραγγελθεί το 2003 και η Άγκυρα πλήρωσε 1.5 δισ δολάρια για την παραλαβή τους. «Μόνο που τα αεροσκάφη έπρεπε να παραδοθούν το 2008 και λόγω των καθυστερήσεων η Boeing θα πληρώσει ρήτρες στην Τουρκία» γράφει η τουρκική εφημερίδα.
H Vatan γράφει πως « με τη χρήση αυτών των αεροσκαφών θα μειωθεί η αδυναμία της Τουρκίας στον εντοπισμό στόχων που πετούν σε χαμηλό υψόμετρο. Παράλληλα τα αεροσκάφη αυτά θα μπορούν να εντοπίζουν αεροσκάφη, πλοία, ελικόπτερα και πυραύλους και θα στέλνουν τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλα τα Σώματα στρατού για την αντιμετώπιση τους». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως ως άμεση χρήση των τουρκικών ΑWACS θεωρείται σίγουρη η χρήση τους στα σύνορα με τη Συρία για τον εντοπισμό οποιονδήποτε εναέριων στόχων.Η ΕΑΒ θα συντηρεί κινητήρες AWACS.Σημαντική 10 ετής συμφωνία.

Tελείωσε το "εμπάργκο" του Ισραήλ στην Τουρκία

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ