Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Τα vip αεροσκάφη μπορούν να περιμένουν στα υπόστεγα - Προέχουν άλλα

23.12.2013 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ


Το θέμα “σερνόταν” μια ολοκληρη εβδομάδα στους διαδρομους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων Εθνικής Άμυνας και Αεροπορίας. Η “οργή” του πρωθυπουργού επειδή το ΄φερε έτσι η τύχη κι έπρεπε να πετάξει με C - 130 για το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις, σχόλια και ερωτήματα. Τα σενάρια που μιλούσαν και μιλούν ακόμη για “κρίσεις Αρχηγών” με αφορμή το vip αεροσκάφος δίνουν και παίρνουν. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι οι πολιτικοί δεν έχουν το παραμικρό πρόβλημα να “παίξουν” με τις Ένοπλες Δυνάμεις προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά παραπολιτικά παιχνιδάκια.


Γιατί αυτό ήταν όλη η ιστορία του Ebraer που δεν πέταξε λόγω βλάβης. Ένα παραπολιτικό παιχνίδι που κάποιοι ήθελαν να πλήξουν κάποιους άλλους εντός κυβέρνησης και με την ευκαιρία όσοι θέλουν να θέσουν θέμα αλλαγών στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάεμων πριν από το Μάρτιο να το κάνουν τώρα.

Όσοι προκάλεσαν όλο αυτό τον θόρυβο είναι προφανές ότι δεν έχουν και πολύ μεγάλη σχέση με την κοινωνία . Η οποία περιλαμβάνει και τους στρατιωτικούς.

Γι ΄ αυτό και δεν κατάλαβαν τα εξής απλά όταν διέδιδαν τα περί “οργής Σαμαρά”:


•Δεν ακούγεται καθόλου ευχάριστα από τους πολίτες ότι ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να πετάξει με C - 130. Πάρα μα πάρα πολλοί προκάτοχοί του αυτό είχαν για vip αεροσκάφος και δεν έπαθαν τίποτα. Η Ελλάδα έζησε πάρα μα πάρα πολλά χρόνια χωρίς να έχει ...ληαρ τζετ για τον πρωθυπουργό της .

•Οι δικαιολογίες που επικαλέστηκαν όταν κατάλαβαν τη γκάφα δεν ευσταθούν. Και χρόνος υπήρχε για να είναι συνεπής ο πρωθυπουργός και κανένα πρόβλημα δεν υπήρχε σχετικά με το θέμα υγείας που αντιμετωπίζει με το μάτι του.

•Είναι εξοργιστικό για όσους κάθε μέρα φτύνουν αίμα και χάνουν χρόνια από τη ζωή τους για να είναι οι πολεμικές μοίρες μας σε απόλυτη ετοιμοτητα και να βγαίνει κανονικά το πρόγραμμα πτήσεων να διαβάζουν και να ακούνε ότι υπήρξε “οργή” για τα vip αεροσκάφη!

•Είναι τουλάχιστον άστοχο να διαπιστώνει ο Έλληνας πολίτης ακόμη περισσότερο οι στρατιωτικοί και οι αεροπόροι που έχουν εικόνα από πρώτο χέρι ότι οι πτήσεις αυτών των vip αεροσκαφών όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά έχουν διπλασιστεί και τριπλασιαστεί παρακαλώ. Κι όταν πετάνε τόσο τα αεροπλάνα θέλουν και συντήρηση.

Με λίγα λόγια: Τα vip αεροσκάφη μπορούν να περιμένουν στα υπόστεγα κύριε Πρόεδρε . Δεν ισχύει το ίδιο για τα μαχητικά μας, τα μεταγωγικά, τα ελικόπτερα κι όποιο άλλο μέσο και οπλο μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να κριθεί ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Ας ασχοληθούν λοιπόν οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι και συνεργάτες μ΄ αυτά τα θέματα κι ας αφήσουν τα vip αεροσκάφη στα έμπειρα χέρια των τεχνικών της Πολεμικής Αεροπορίας να τα συντηρουν και να τα επισκευάζουν όπως πρέπει.

Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε ή να αποκαλύψουμε στοιχεια και αριθμούς για τις επιπτώσεις των περικοπών σε συντήρηση του οπλοστασίου της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Τα γνωρίζουν πολύ καλά. Παριστάνουν ότι δεν τα ξέρουν. 

Διαβάστε ακόμη:

Κάποιοι "θα τη πληρώσουν" γιατί ο Σαμαράς... έμεινε αεροδρόμιο; Παρασκήνιο και υποκρισία


Το C - 130 ...εκνευρίζει το πρωθυπουργό! Η αληθεια για την vip πτήση ...σήριαλ


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ