Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα χημικά της Συρίας στη πόρτα μας; Καταστροφή στην Αλβανία έχει υποσχεθεί ο Ράμα

14.11.2013 | 16:01
Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα κατηγόρησε τον διάδοχο του Έντι Ράμα ότι προσφέρθηκε οικειοθελώς, στη Νέα Υόρκη, να καταστρέψει τα συριακά χημικά όπλα στην Αλβανία.


Κατά την ομιλία του στο Κοινοβούλιο, ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι "ο πρωθυπουργός της χώρας οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να μην τρέχει στο εξωτερικό σε επίσημες επισκέψεις". "Ο πρωθυπουργός έκανε μια μεγάλη απάτη. Υποσχέθηκε στη Νέα Υόρκη, εθελοντικά, με πάθος και ενθουσιασμό σε τρεις ξεχωριστές συναντήσεις, ότι η Αλβανία μπορεί να αναλάβει την επιχείρηση αυτή, την οποίαν απέρριψαν η Ρωσία, οι ίδιες οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Βρετανία, η Νορβηγία και πολλές άλλες χώρες.

Και έμεινε το βάρος αυτό στην Αλβανία, η οποία σε σύγκριση με τις χώρες αυτές, στο χάρτη μοιάζει με φιστίκι" δήλωσε ο κ. Μπερίσα.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δήλωση του Paul Walker, από τον Διεθνή Πράσινο Σταυρό, στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, ότι η Αλβανία έχει συμφωνήσει για την καταστροφή των χημικών όπλων. 

Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση στην αίθουσα της Βουλής, με βουλευτές της αντιπολίτευσης να έχουν αποκλείσει το βήμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση για το θέμα των χημικών όπλων. 

Εν τω μεταξύ, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται αυτή την ώρα έξω από το Κοινοβούλιο όπου χιλιάδες πολίτες εκφράζουν την αντίθεση τους στην παραλαβή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ