Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ταϊβάν: Εγκατάσταση 50 πυραύλων με στόχο την Κίνα!

18.03.2013 | 13:09
Η Ταϊβάν πρόκειται να εγκαταστήσει μέσα στο τρέχον έτος 50 πυραύλους μέσου βεληνεκούς, οι οποίοι θα είναι στραμμένοι προς την κατεύθυνση στρατιωτικών βάσεων στη νοτιοανατολική Κίνα, αναφέρουν δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.

Οι πύραυλοι, τύπου Γιουν Φενγκ (αιχμηρό άκρο), έχουν αναπτυχθεί από το Δημόσιο Ινστιτούτο Επιστημών και Τεχνολογίας Τσουνγκ και μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση άνω των 1.000 χλμ, επισημαίνουν οι Τάιμς της Κίνας, επικαλούμενοι στρατιωτικές πηγές.

Οι πύραυλοι θα έχουν τοποθετηθεί πλήρως σε επίκαιρα σημεία στα όρη στα κεντρικά της νήσου έως τον επόμενο χρόνο και θα είναι στραμμένοι εναντίον στρατιωτικών στόχων, αεροδρομίων και βάσεων πυραύλων κατά μήκος των κινεζικών ακτών, προσθέτει η ίδια εφημερίδα της Ταϊπέι.

Η Ταϊβάν εργάζεται για την ανάπτυξη αυτού του τύπου τους πυραύλους προκειμένου να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή, η οποία είχε εκτοξεύσει πυραύλους σε μικρή απόσταση από τα χωρικά ύδατα της νησιωτικής χώρας το 1996, υπενθυμίζει το ίδιο άρθρο.

Το πρόγραμμα Γιουν Φενγκ έγινε πραγματικότητα χάρις στη συνδρομή μίας ευρωπαϊκής χώρας, της οποίας το όνομα δεν αποκαλύπτεται για ευνόητους λόγους, υπογραμμίζουν οι Τάιμς της Κίνας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ