Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

"Τάπα" ελληνικού ΥΠΕΞ στο τουρκικό: Η ΕΕ πάει πακέτο με "NATURA 2000"

06.06.2018 | 20:48
Μετά τις “τολμηρές” δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών ο οποίος είπε σήμερα ότι η Τουρκία δεν θα ανεχτεί πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε αμφισβητούμενες περιοχές του Αιγαίου ήρθε η ελληνική απάντηση δια στόματος του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρου Γεννηματά. Ο κ. Γεννηματάς επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν μπορούν να αμφισβητηθούν στέλνοντας  μήνυμα στη γείτονα ότι η “ ΕΕ πάει πακέτο με τη "NATURA 2000.

“Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου και, κατ’ επέκταση, το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται ο καθορισμός των περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα, δεν μπορούν να αμφισβητηθούν” δήλωσε απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις σημερινές προκλητικές δηλώσεις του Τούρκο Υπουργού Εξωτερικών ο Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Για να προσθέσει: Η Τουρκία μόλις πρόσφατα επαναδιατύπωσε επισήμως την πρόθεση να «παραμείνει σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι προφανές ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει αν επιθυμεί να το επιτύχει είναι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο».

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ