Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέλος θητείας με 2 χρόνια αναβολή η απόφαση για τον εκπαιδευόμενο καταδρομέα

28.06.2018 | 12:51
Απολύθηκε με 2ετή αναβολή ο 21χρονος στρατιώτης ο οποίος το πρωί της Δευτέρας είχε ανοίξει πυρ  μέσα στο στρατόπεδο “Ν. Αποστολάκη” της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε. Την απόφαση αυτή έλαβε σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Απαλλαγών του Ναυτικού Νοσοκομείου Σούδας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο  εκπαιδευόμενος καταδρομέας απολογήθηκε την Τρίτη στον στρατιωτικό εισαγγελέα και τον ανακριτή και με τη σύμφωνη άποψη και των δύο αφέθηκε ελεύθερος. Ταυτόχρονα όμως τρέχει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για το περιστατικό. 

Το χρονικό


Όπως είχε γράψει το OnAlert ο στρατιώτης αφού ολοκλήρωσε την υπηρεσία του κατευθύνθηκε με το στρατιωτικό τυφέκιο M16 A2 προς την πλευρά του πεδίου βολής.

Στην ακαριαία κινητοποίηση των στελεχών της μονάδας συμμετείχε και ο διοικητής της μονάδας. Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης ο νεαρός στρατιώτης φέρεται να το έστρεψε προς την πλευρά του επικεφαλής του. Στη συνεχεία και κατά τις ίδιες πληροφορίες ο στρατιώτης με την χρήση πυρών βγήκε από τη μονάδα και επιβιβάστηκε σε ένα βαν.

Μόλις έγινε γνωστή η συγκεκριμένη εξέλιξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζήτησε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη την συνδρομή ομάδας της ΕΚΑΜ και ειδικού διαπραγματευτή.

Τελικώς το περιπολικό της τοπικής αστυνομίας εντόπισε τον στρατιώτη στο δρόμο προς το Κολυμπάρι όπου για άγνωστο λόγο είχε ακινητοποιήσει το όχημα. Μάλιστα φέρεται να ήταν σε ημίγυμνη κατάσταση.Τότε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης φέρεται να είπε: "θα ολοκληρώσω την αποστολή μου".
 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ