Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η οικονομική κρίση "γκρέμισε" το τέμενος της Αθήνας!

11.10.2012 | 22:10
Αναστέλεται λόγω κρίσης η ανέγερση μουσουλμανικού  Τεμένους στην Αθήνα.

Αυτό αναφέρει σε  επιστολή του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας αρμόδιος για τα Θρησκευτικά ζητήματα Γιώργος Καλαντζής πρός την Μουσουλμανική Ενωση της Ελλάδας, σημεία της οποίας δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Vatan. 
Συγκεκριμένα η  Vatan κάτω από τον τίτλο «Δεν υπάρχουν χρήματα, το τζαμί μπήκε στο ράφι» γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση έθεσε σε εκκρεμότητα το σχέδιο του τεμένους που ήθελε να κατασκευάσει στην Αθήνα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο Γενικός Γραμματέας , υπεύθυνος επι θρησκευτικών θεμάτων της Ελλάδας κ Γιώργος Καλαντζής - συνεχίζει -  σε επιστολή που έστειλε στην Μουσουλμανική Ενωση της χώρας, επεσήμανε ότι ετέθη προς το παρόν σε εκκρεμότητα το σχέδιο του τεμένους, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει σαρώσει την χώρα. Ο κ Καλαντζής φέρεται να επισημαίνει ότι « η ελληνική κυβέρνηση αργά ή γρήγορα θα κατασκευάσει ένα τέμενος στην Αθήνα. Ομως υπο τις σημερινές συνθήκες δεν είναι εφικτό να αντιμετωπίσουμε το κόστος αυτής της κατασκευής».
 
Αναφέρει ακόμα ότι  και η τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα τόνισε ότι παρακολουθεί το θέμα και ότι η κατασκευή τεμένους στην Αθήνα είναι ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ