Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεράστια κοιτάσματα λιγνίτη βρήκαν οι Τούρκοι.

26.01.2013 | 12:00
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Η Τουρκία με μια μεγάλη επένδυση στα ορυχεία προσπαθεί να ικανοποιήσει τις ενεργειακές της ανάγκες.
Το Υπουγρείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της γειτονικής χώρα ανακοίνωσε πως σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν τεράστια κοιτάσματα λιγνίτη στην περιοχή Καράπιναρ στο Ικόνιο στην κεντρική Τουρκία., το οποίο διαθέτει αποθέματα 1.8 δισεκατομμυρίων τόνων λιγνήτη!
Ο Υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, δήλωσε πως τα αποθέματα αυτά είναι ικανά να τροφοδοτούν για περίπου 30 χρόνια μονάδες ηλεκτροπαραγωγής 5000 ΜW! O τούρκος υπουργός τόνισε πως στην περιοχή θ γίνουν επενδύσεις ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την άμεση εκμετάλλευση των αποθεμάτων λιγνίτη και την ηλεκτροπαραγωγή.
Η επένδυση είναι τοσο μεγάλη που το μεγαλύτερο φράγμα της Τουρκίας παράγει ηλεκτρικό ρεύμα 2400 MW, όπως και το πυρηνικό εργοστάσιο Ακκουγιου που θα κατασκευάσουν οι Ρωσοι θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια περίπου 5000 ΜW. H χώρα μας με τη ΔΕΗ στο σύνολο της παράγει περίπου 12.500 ΜW ηλεκτρικής ενέργειας!
Οι γείτονες μας σχεδιάζουν να πραγματοποιηθούν ιδιωτικές επενδύσεις για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με την αυτοχρηματοδότηση των έργων και την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων λιγνίτη.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ