Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεράστιες ποσότητες πυρομαχικων στο βυθό της Κύπρου

09.06.2013 | 11:28
Στον βυθό της θαλάσσιας περιοχής Ζυγίου, της επαρχίας Λεμεσού, βρίσκονται ποντισμένες από την περίοδο 1980- 1993 τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών και αποτελούν απειλή για ανθρώπους, αλιεία, περιβάλλον, αλλά και για τις υποδομές για το φυσικό αέριο, σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς ( ΓΕΕΦ), μετά από στοιχεία που ζήτησαν τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος ισχυρής έκρηξης.
Την έκθεση, αποκάλυψε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επιβεβαίωσε ο υπουργός 'Αμυνας, Φώτης Φωτίου, λέγοντας ότι το υπουργικό Συμβούλιο έλαβε απόφαση για διορισμό εμπειρογνωμόνων «για να αξιολογήσουν καλύτερα την όλη κατάσταση και να μας εισηγηθούν ενέργειες που πρέπει να υλοποιήσουμε άμεσα».
Ανέφερε μάλιστα, ότι η Λευκωσία βρίσκεται σε επαφή με τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και της Ελλάδας «γιατί είχαν παρόμοιες περιπτώσεις και εμπειρίες κατά πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση». Εξάλλου, αύριο ο υπουργός θα έχει και επαφή με τον ΟΑΣΕ
Τα πυρομαχικά ποντίστηκαν στη συγκεκριμένη περιοχή, γιατί υπήρχε πεδίο βολής.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΕΦ, εκτιμάται ότι 167 είδη πυρομαχικών έχουν ποντιστεί στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου σε τεράστιες ποσότητες. Πρόκειται για χειροβομβίδες, νάρκες, βλήματα όλμων, πυραύλους, ρουκέτες, βομβίδες αρμάτων και φυσίγγια. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ