Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο ‘’εξολοθρευτής’’ που κάνει σκόνη τους τζιχαντιστές - Απίστευτο BINTEO

05.07.2017 | 11:27
Πρώτη δημοσίεση: 2017-07-04 17:34:40
Tελευταία ενημέρωση: 2017-07-05 11:26:40


Το τεθωρακισμένο που φωτογραφήθηκε στην συριακή βάση Χμεϊμίμ είναι σύμφωνα με πληροφορίες το μόνο πλήρως επιχειρησιακό ΒΜΡΤ-72 μέχρι στιγμής. Ο ρωσικός “Εξολοθρευτής 2”, με χαρακτηριστική παραλλαγή ερήμου και καλυμμένο εν μέρει με δίκτυ παραλλαγής, επιδείχθηκε στον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσσαντ από τον Αρχηγό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου, Στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοβ, μαζί με άλλα συστήματα και όπλα που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις στην Συρία.  


Η συριακή εκστρατεία ήταν η ευκαιρία να δοκιμαστεί σε επιχειρησιακό περιβάλλον το ΒΜΡΤ-72 το οποίο ακόμη δεν έχει καταφέρει να πείσει τον ρωσικό Στρατό για τον ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Το τεθωρακισμένο “συνοδευτικό αρμάτων” αποτελεί μια μεταψυχροπολεμική ρωσική σχεδίαση, ενσωματώνοντας τα διδάγματα των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν και τον πρώτο πόλεμο της Τσετσενίας που καταδείκνυαν πόσο ευάλωτα ήταν τα άρματα μάχης σε εκτοξευτές αντιαρματικών ρουκετών RPG και αντιαρματικούς πυραύλους.


Aνεπιβεβαίωτες αναφορές φέρουν τον Συριακό Στρατό έτοιμο να χρησιμοποιήσει ΒΜΡΤ-72 στην επιχείρηση προώθησής του στο Ντεϊρ Εζόρ, προπύργιο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.  

Το αποτέλεσμα ήταν το ΒΜΡΤ-72 να βρίθει όπλων, διαφορετικών για κάθε περίπτωση: ένα δίδυμο αυτόματο πυροβόλο 2Α42 των 30 χιλ. με αναχορηγία 900 βλημάτων αποτελεί τον κύριο οπλισμό του “Εξολοθρευτή 2” τον οποίο συμπληρώνει ένα ομοαξονικό πολυβόλο ΡΚΤ των 7,62 χιλ. στον πύργο. Εκατέρωθεν του πύργου, το τεθωρακισμένο φέρει τέσσερεις εκτοξευτές κατευθυνομένων αντιαρματικών πυραύλων τύπου Αtaka (9Μ120-1 ή 9Μ120-1F/4) για την εμπλοκή στόχων σε απόσταση έως και έξι χιλιομέτρων, παρέχοντας προστασία στα άρματα μάχης που υποστηρίζει. Δύο αυτόματοι εκτοξευτές βομβίδων AG-17D συμπληρώνουν τον οπλισμό.

Βασισμένο στο πήγμα του άρματος Τ-72, το “Terminator 2” της Uralvagonzavod έχει βάρος 44 τόννων, διαθέτει τριμελές πλήρωμα και ο πετρελαιοκινητήρας του V-92S2 του δίνει μεγίστη ταχύτητα 60 χλμ/ώρα. Στην σχεδίασή του έχει δοθεί έμφαση σε επιχειρήσεις εντός αστικού περιβάλλοντος -περιβάλλον που συνήθως κρύβει θανάσιμες παγίδες για τα τεθωρακισμένα- ωστόσο ο ρωσικός Στρατός προτίμησε για την υποστήριξη αρμάτων σε αστικό περιβάλλον μάχης το Τεθωρακισμένο Όχημα Πεζικού Τ-15, βασισμένο στο πήγμα του νέου άρματος μάχης Αrmata.

Δείτε τον ρωσικό "Εξολοθρευτή" να βάλλει με τα όπλα του σε δοκιμές στο βίντεο που ακολουθεί.  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ