Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεχεράνη μέσω Αιγαίου και Κρήτης - Μεγάλη άσκηση των ισραηλινών "πρόβα τζενεράλε" για Ιράν

15.10.2013 | 17:59
Οι ισραηλινοί ξαναήρθαν στην Ελλάδα για να κάνουν άσκηση που έχει άμεση σχέση με το πάντα ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν για το οποίο δηλώνουν έτοιμοι να το τολμήσουν ακόμη και χωρίς αμερικανική υποστήριξη.

Σήμερα και αύριο  στη Κρήτη οι ισραηλινοί κάνουν ασκήσεις “επιχειρήσεων διάσωσης μάχης” και όχι μόνο. Στην άσκηση Minoan Star συμμετέχουν:
8 ελικόπτερα τύπου UH-60
1 αεροπλάνο C-12 (King Air 200)
2 ιπτάμενα τάνκερ
4 ελικόπτερα CH-53
1 αεροσκάφος (King Air 200) αναγνώρισης στόχων και μετάδοσης πληροφοριών.
1 αεροσκάφος C-130 μεταφοράς προσωπικού και πυρομαχικών.


Η συμμετοχή από την πλευρά της Ελλάδας είναι :
3 ελικόπτερα Απάτσι τύπου AH-64A
3 ελικόπτερα Απάτσι τύπου AH-64DHA
1 ελικόπτερο τύπου CH-47D


Για να πάρετε μια ''γεύση''  δείτε τα  σενάρια που θα υλοποιηθούν,:
 
              α.    Για τα επιθετικά ελικόπτερα:
 
                Διεξαγωγή πτήσεων σε κοινούς σχηματισμούς για συνεκπαίδευση στα αντικείμενα της πτήσης χαμηλής ναυτιλίας, της συνοδείας, της ασφάλισης περιοχής και της εικονικής προσβολής στόχων εδάφους, με τη συνεργασία για αναγνώριση στόχων και μεταβίβαση πληροφοριών μέσω Σ/Α από Αεροσκάφη C-12 (King Air 200) της ΙΠΑ.
 
              β.    Για τα μεταφορικά ελικόπτερα:
 
                 Εκτέλεση πτήσεων και αποπροσγειώσεων σε ορεινό έδαφος και σε μεγάλα ύψη καθώς και υλοποίηση σεναρίου αποστολής ερευνας και διάσωσης (SAR).
 
            γ.    Επίσης σχεδιάσθηκε η υλοποίηση σεναρίου Long Range CSAR, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τις νυκτερινές ώρες της 15 Οκτωβρίου 2013, με την συμμετοχή ισραηλινών Ελικοπτέρων CH-53 και ελληνικών επιθετικών ελικοπτέρων.
  Τα σενάρια  θα είναι τα ίδια και για τις δύο ημέρες αλλά  θα εκτελεστούν από διαφορετικά πληρώματα

Οι ισραηλινοί όχι μονο δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρατήσουν μυστικές αυτές τις ασκήσεις, αλλά δίνουν πολλές πληροφορίες στα ΜΜΕ


Οι ισραηλινοί όχι μονο δεν κάνουν καμία προσπάθεια να κρατήσουν μυστικές αυτές τις ασκήσεις, αλλά δίνουν πολλές πληροφορίες στα ΜΜΕ τους επιδιώκωντας τη δημοσιότητα . Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες οι ισραηλινές εφημερίδες γράφουν για τις ασκήσεις που κάνει η ισραηλινή ΠΑ στο Αιγαίο, τονίζοντας ότι το σενάριό τους έχει άμεση σχέση με το χτύπημα στο Ιράν. Επισημαίνουν με έμφαση τη διακηρυγμένη θέση του Ισραήλ ,ότι προκειμένου να αποτραπεί η Τεχεράνη να συνεχίσει τη προσπάθεια πυρηνικού όπλου η επίθεση μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς τη συναίνεση των ΗΠΑ.


Η ελληνική εμπλοκή στις ισραηλινές πολεμικές προετοιμασίες εντός του FIR Αθηνών ,σε άλλη περίπτωση θα ειχε προκαλέσει αμηχανία στη κυβέρνηση. Δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ειδικά μετά απο το ταξίδι Σαμαρά στο Ισραήλ.


Διαταράσσονται ισορροπίες για την Ελλάδα; Πιθανότατα, αλλα απο την άλλη κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτή τη περίοδο η εμμονή στην ενδυνάμωση του άξονα Ισραήλ-Κύπρου- Ελλάδος είναι μονόδρομος.


 


Διαβάστε ακόμη:


Ισραήλ : Ναι εκπαιδευόμαστε στο Αιγαίο για το Ιράν

Βαθειά διείσδυση ισραηλινών στη Κρήτη 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ