Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Θα ειπωθούν αλήθειες στην Επιτροπή Εξοπλισμών ή θα μείνουμε στην "εικονική πραγματικότητα";

13.02.2014 | 00:01
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων  της Βουλής  θα ενημερωθούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμοπουλο και την στρατιωτική ηγεσία.

Η απορία μας πάντα σε τέτοιου είδους ενημερώσεις είναι αν υπάρχει λόγος να γίνονται. Και εξηγούμαστε.

Ακούγεται η αλήθεια  όπου συγκεντρώνονται αυτές οι επιτροπές; Όχι μόνο των εξοπλισμών αλλά και της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας.

Η στρατιωτική ηγεσία μεταφέρει στον εκάστοτε υπουργό τα πραγματικά προβλήματα και τις ελλείψεις ή μεταφέρει μια εικονική πραγματικότητα; Ή μήπως πάλι δίνει αναφορά ελλείψεων αλλά προσθέτει με άγνοια κινδύνου ότι “θα τα καταφέρουμε κι έτσι κύριε υπουργέ”.

Από την άλλη οι βουλευτές που κάθε τόσο ανεβαίνουν στο ΥΠΕΘΑ για να ενημερωθούν έχουν κάποια ανησυχία να ρωτήσουν και να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει;

Διαβάζουν εφημερίδες και παρακολουθούν το διαδίκτυο. Για πόσο ακόμη δεν γνωρίζουμε αφού η κυβέρνηση φαίνεται έχει να το “κόψει” μέσω διώξεων ,όπως αυτή της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και δεν είναι ντροπή να το παραδεχτούμε. Είναι ανάγκη να το ξέρουμε. Και κυρίως οι βουλευτές που με μεγάλη ελαφρότητα αντιμετωπίζουν το χώρο της Άμυνας . Και με περισσή ευκολία λένε πάντα ναι στις περικοπές . Ίσως θα έκαναν δεύτερες και τρίτες σκέψεις αν είχαν την πραγματική εικόνα των προβλημάτων και των αιτιών που τα προκάλεσαν.

Το “όλα πάνε καλά” μπορεί να είναι καθησυχαστικό κι ευχάριστο για όλους μας. Επειδή όμως τα στελέχη και όλο το προσωπικό των ΕΔ ζει κάθε μέρα μ΄ αυτά τα προβλήματα και με ιδρώτα και αίμα προσπαθεί να τα ξεπεράσει, καλό θα είναι να αφήσουμε όλοι μας την βολική εικονική μας πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια. Όχι δημόσια αλλά τουλάχιστον σε τέτοιου είδους ενημερώσεις .Διαφορετικά καλύτερα να μην της κάνουμε.


ΥΓ 1: Το προσωπικό των ΕΔ ξέρει με κάθε λεπτομέρεια τι συμβαίνει και κανείς δεν μπορεί να το πείσει ότι όλα πάνε καλά.


ΥΓ 2: Πολλά απ΄ αυτά τα γνωρίζουμε κι εμείς. Αλλά δεν θέλουμε προς το παρόν να “φορτώσουμε” με περισσότερη δουλειά τους…κυβερνητικούς “αρχισυντάκτες” .


ΥΓ 3: Η βολική θέση “μην γράφετε κάνετε κακό στην Πατρίδα” εκφράζεται δεκαετίες τώρα. Και δεν γράφουμε. Αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνουμε ότι δεν διορθώνετε απολύτως τίποτα. Το “μην γράφετε” είναι αγορασμένος χρόνος. Μόνο που πέρασαν πολλά χρόνια και η σιωπή αποδεικνύεται μάλλον καταστροφική για την Πατρίδα.

Διαβάστε ακόμη:

Το "δόγμα του σοκ" στις Ένοπλες Δυνάμεις - Από τις περικοπές σε "παροχή φιλοδώρημα"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ