Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα ψηφίσει "Μάϊκλ" ο Μάρτιν; Ο αμερικανός αρχηγός θα κρίνει την εκλογή στο NATO

28.08.2014 | 10:01
Οι απόψεις για το εγχείρημα του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου να διεκδικήσει την προεδρία της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO, είναι “διχασμένες”.

Μέχρι πριν από μερικά 24ωρα η εκλογή Κωσταράκου φάνταζε εξαιρετικά πιθανή έως βέβαιη. Από προχθές όμως και ειδικά μετά από την υπόθεση της ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ περί μισθολογίου η οποία αποσύρθηκε λίγο μετά, το κλίμα που μεταδίδεται είναι τελείως διαφορετικό. Και οι περισσότεροι μιλούν πια για “δύσκολη αποστολή” με “άγνωστη κατάληξη”.

Ας μη γελιόμαστε, το ΄χουμε ξαναγράψει. Για τον πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής τον αποφασίζουν με ψηφοφορία οι Αρχηγοί των κρατών μελών της Συμμαχίας αλλά στην πραγματικότητα τον εκλέγουν οι ΗΠΑ! Ο Αρχηγός των Αμερικανικών ΕΔ Μάρτιν Ντέμπσεϋ έχει εξαιρετική προσωπική σχέση με τον Κωσταράκο. Δεν σημαίνει ότι η εκλογή είναι εξασφαλισμένη αλλά σίγουρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.

Είναι χαρακτηριστικό κι έχει γίνει θέμα συζήτησης στην Ουάσινγκτον ότι ο Ντέμπσεϋ όταν μιλά με τον Κωσταράκο ή ακόμη κι όταν μιλά σ΄ άλλους γι΄ αυτόν τον αποκαλεί με το μικρό του όνομα. Κάτι που δεν συμβαίνει με κανέναν άλλο Αρχηγό. Τον λέει βέβαια “Μάϊκλ” κι όχι Μιχαήλ αλλά …μικρό το κακό.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν ο Μάρτιν θα ψηφίσει στις 20 Σεπτεμβρίου …Μάϊκλ. Γιατί αυτή η ψήφος θα τα κρίνει όλα.

Διαβάστε ακόμη:

"Πείτε του Μάϊκλ έρχομαι" - Μήνυμα του αμερικανού αρχηγού στον Κωσταράκο


"Πολλά αστέρια" στο ΥΠΕΘΑ - Η επίσκεψη του αμερικανού Αρχηγού σε φωτογραφίες"Μάθημα" από ΗΠΑ στους Αρχηγούς για το πως πρέπει ένας ηγέτης να αντιδρά- Θα το μάθουν;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ