Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θα ρίξουν ευθύνες στον στρατό αν οι Αλβανοί δραπέτες ξεφύγουν;

06.07.2013 | 13:06
Ελπίζουμε οι φόβοι και οι ανησυχίες που εκφράζονται από αστυνομικές πηγές ότι οι επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτες πιθανόν να έχουν καταφέρει να περάσουν σε αλβανικό έδαφος να μην επιβεβαιωθούν. Αν όμως αυτό αποδειχτεί αλήθεια τότε ελπίζουμε οι ευθύνες να μην “φορτωθούν” εκεί που δεν ανήκουν.

Καμία επιχείρηση δεν έχει εξασφαλισμένη επιτυχία . Πάντα υπάρχει το ρίσκο κάτι να μην πάει καλά. Και γι΄ αυτό επαναλαμβάνουμε αν οι Αλβανοί κατορθώσουν να ξεφύγουν θα πρέπει με απόλυτη ψυχραιμία να ασκηθεί κριτική . Και πάνω απ΄ όλα να βγουν διδακτικά συμπεράσματα για όλους.

Η υπόθεση αφορά άμεσα το ΓΕΕΘΑ . Η εμπλοκή στρατιωτικού τμήματος στην επιχείρηση έγινε με την δική έγκριση και με την “δικαιολογία” ότι “ οι Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας δεν είναι εκαπιδευμένες σε ορεινό αγώνα”. Άρα ας αναλάβουν οι Ειδικές Δυνάμεις του στρατού .

Προχθές όλα με την εξόντωση δύο Αλβανών όλα ήταν καλά και το κλίμα “πανηγυρικό”. Ελπίζουμε ότι αν η υποθεση “στραβώσει” δεν θα πάμε στο άλλο άκρο και κυρίως δεν θα επιχειρηθεί να “φορτωθεί” μέρος της ευθύνης στους στρατιωτικούς. Το συνηθίζουμε εδώ στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν ούτε να μιλήσουν ,ούτε να αντιδράσουν.

Αυτό το ενδεχόμενο η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ φαίνεται ότι δεν το σκέφθηκε όταν πρόθυμα έλεγε άλλο ένα “ναι”.

Η υπόθεση της καταδίωξης των δραπετών άνοιξε και την συζήτηση περί επανασύστασης της χωροφυλακής. Χρήσιμη θα είναι η συζήτηση αρκεί να γίνει σοβαρά και υπεύθυνα κι όχι με “παρελθοντολογίες” . Αυτό το τελευταίο αφορά όλες τις πλευρές “δεξιές και αριστερές”. Γιατί πολύ φοβόμαστε ότι η κουβέντα δεν ανοίγει για να δούμε τι πραγματικά μας λείπει και να το καλύψουμε αλλά γίνεται με άλλο σκεπτικό και αναμνήσεις. Απ΄ όλους. Κι έτσι σοβαρή συζήτηση και κυρίως έργο δεν μπορεί να γίνει. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ