Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

The Panama Papers: Στο φως στοιχεία για offshore - Ποιος Έλληνας περιλαμβάνεται

04.04.2016 | 07:48
 Η μεγαλύτερη στα χρονικά διαρροή απόρρητων εγγράφων από τη «μυστική» εταιρεία παροχής νομικών υπηρεσιών Mossack Fonseca αποκαλύπτει πως αρχηγοί κρατών, επιχειρηματίες, παράγοντες του αθλητισμού, καθώς και δικτάτορες και εγκληματίες, εκμεταλλεύονται τους φορολογικούς παραδείσους για να κρύψουν τον πλούτο τους.

Περισσότερα από 11,5 εκατ. έγγραφα (σ.σ.: ή 2,6 terrabytes δεδομένων), γνωστά και ως «The Panama Papers», που είδαν το φως της δημοσιότητας οδηγούν σε δεκάδες νυν και πρώην ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων.

Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται ο Πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αλλά και αθλητές όπως ο Λίονελ Μέσι και διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού όπως ο Μισέλ Πλατινί.


Η ελληνική εμπλοκή προσώπου είναι αυτή του Σταύρου Παπασταύρου, στενού συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Όπως αναφέρεται και στην περιγραφή που βλέπετε παρακάτω, ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, συμμετείχε από το 2005 έως το 2014 στο ΔΣ των εταιρειών του Παναμά Green Shamrock Foundation και Diman Foundation ενώ από το 2006 έγινε αντιπρόεδρος του ιδρύματος Aisios.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ