Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέμα και στην Τουρκία η πτήση Τσίπρα με το C-130!

24.05.2015 | 00:06
Η μετάβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στη Ρίγα με μεταγωγικό αεροσκάφος  C-130  και το περιστατικό  με τον κ Γιούγκερ που πήγε να του ''φορέσει'' γραβάτα απασχολούν και τον τουρκικο΄τύπο.   Η Cumhuriyet  γράφει ότι στην Συνοδο Κορυφής στην πρωτεύουσα της Λετονίας έγιναν και αστεία στο πλαίσιο των συνομιλιών, και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γιούνκερ, έβαλε τη δική του  γραβάτα στο πουκάμισο του κ. Έλληνα Πρωθυπουργού , κ. Τσίπρα, έκανε τους προσκεκλημένους να γελάσουν. Υπενθυμίζει δε στους τουρκους αναγνώστες της ότι ο κ. Τσίπρας, κατά την ορκωμοσία που έγινε όταν ανέλαβε Πρωθυουργός, δεν ορκίστηκε θρησκευτικά και δε φόρεσε γραβάτα.

Έλλειψη χρημάτων για  ολοκληρωση της συντήρησης

Τονίζεται επίσης ότι στη Ρίγα μετέβη με μεταγωγικό αεροσκάφος  C-130.Το ίδιο κάνει και η εφημερίδα  Yeni Safak, με τον τίτλο «Ο Τσίπρας σε μεταγωγικό αεροσκάφος», όπου γράφει ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός ταξίδεψε με το  C-130 αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε να φαίνεται εύχαρις. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, υποστηρίζει, επειδή δεν μπόρεσε, λόγω έλλειψης χρημάτων, να ολοκληρωθεί η συντήρηση των τριών αεροσκαφών VIP, μετέβη με C-130 στη Ρίγα. Ο ελληνικός τύπος μετέφερε την είδηση στις πρώτες σελίδες, τονίζοντας πως ενδέχεται η Πρωθυπουργία να είναι σε τόσο δύσκολη θέση που να μην μπόρεσε να νοικιάσει ένα ιδιωτικό αεροσκάφος...
Ειδησεογραφικά στο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα Vatan με τον τίτλο «Τελείωσαν τα χρήματα και ο Πρωθυπουργός ταξίδεψε με αεροπλάνο cargo» - του στρατού, διευκρινίζει στο  δημοσίευμα.

'' Παίζουν τους ‘Αθλίους’ του Βίκτωρος Ουγκό''

Η εφημερίδα Turkiye γράφει για το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο «Ταξίδεψε με μεταγωγικό αεροσκάφος». Στο δημοσίευμα γράφει ότι η Ελλάδα παίζει τους ‘Αθλίους’ του Βίκτωρος Ουγκό και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, επειδή και τα τρία αεροσκάφη VIP ήταν στη συντήρηση, μετέβη με μεταγωγικό αεροσκάφος στη Λιθουανία. Άναφέρει ακόμα ότι ο ελληνικός τύπος έγραψε για το θέμα «δεν μπορέσαμε να νοικιάσουμε ούτε αεροπλάνο».

Η Taraf αναφέρεται στα ίδια με τον τίτλο «Ο Τσίπρας μετέβη στη Σύνοδο Κορυφής με μεταγωγικό C-130», καθώς επίσης και  οι εφημερίδες Posta και Aksam.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ