Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Χιλιάδες Τούρκοι κατακλύζουν τη Χαλκιδική

01.07.2016 | 07:34
 Αύριο ανοίγει το κουρμπάν μπαϊράμι και η Χαλκιδική έχει ετοιμαστεί να υποδεχτεί περισσότερους Τούρκους από κάθε προηγούμενη μεγάλη αργία των μουσουλμάνων.

Όπως είπε στη Voria.gr ο τουριστικός πράκτορας μέλος του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος κ. Στέφανος Χατζημανώλης, στο φετινό κουρμπάν μπαϊράμ, γιορτή κινητή που πέφτει σε περίοδο με υψηλές θερμοκρασίες, η Χαλκιδική, βάσει κρατήσεων, περιμένει περισσότερους από 5.000 Τούρκους τουρίστες οι οποίοι κυρίως θα έρθουν οδικώς.

Τούρκοι τουρίστες πρωτάρχισαν να έρχονται στη Χαλκιδική πριν τρία χρόνια και, χρόνο με το χρόνο, οι αριθμοί τους αυξάνονται, όπως άλλωστε μαρτυρούν τα στοιχεία για τη Θεσσαλονίκη.

Η έξαρση του τρομοκρατικού φαινομένου δεν έχει μειώσει τον αριθμό των Τούρκων τουριστών οι οποίοι βγαίνουν στο εξωτερικό, σε αντίθεση με τη μεγάλη μείωση που καταγράφεται στον αριθμό των ξένων που επισκέπτονται την Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που ήταν από τους "τακτικούς" επισκέπτες της Τουρκίας, πρώτα σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και παράλια, αλλά και σε Πόντο και Καππαδοκία, ο κ. Χατζημανώλης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι "η κίνηση για τα ελληνικά πρακτορεία έχει μηδενιστεί".

Και αυτός ο "μηδενισμός" προφανώς και δεν αφορά μόνο τους τουρκικούς προορισμούς καθώς συνδέεται με την οικονομική δυσπραγία των Ελλήνων.

"Η μείωση στην τουριστική κίνηση προς Τουρκία άρχισε με την εκδήλωση της κρίσης. Πρώτα κόπηκαν οι μακρυνές, πολυήμερες και πιο ακριβές εκδρομές, σε Καππαδοκία και Πόντο. Βεβαίως, τα τρομοκρατικά κτυπήματα έχουν επηρεάσει αρνητικά και τα ταξίδια προς Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, παρότι υπάρχει πάντοτε ενδιαφέρον για αυτούς τους προορισμούς", συμπλήρωσε ο κ. Χατζημανώλης.Πηγή:voria.gr

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ