Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Θηλιά που θα πνίξει την Τουρκία το πρόστιμο των 90 εκατομμυρίων για την Κύπρο"

16.05.2014 | 00:18
Πλήρες χρονοδιάγραμμα του πως ολοένα η (νομική ) θηλιά θα σφίγγει γύρω από το λαιμό της Τουρκίας όσο δεν υλοποιεί την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) για τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους Κύπριους , έδωσε ο Τούρκος πρώην Δικαστής του ΕΔΑΔ κ. Ριζά Τουρμέν στην εφημερίδα Taraf. 

Ο Τούρκος πρώην Δικαστής του ΕΔΑΔ και νυν βουλευτής του CHP, είπε ότι δεν υπάρχει φυγή για την Τουρκία από την απόφαση καταδίκης με πρόστιμο 90 εκ ευρώ  και τόνισε:
 «Ο Νταβούτογλου μπορεί να επικρίνει την απόφαση, αλλά δεν μπορεί να πει δεν πληρώνω. Υπάρχει δικαστική απόφαση. Η Τουρκία, βάσει του άρθρου 46 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει υποσχεθεί να συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου. Δεν έχει βάση το να λέμε ότι δε θα καταβάλουμε το ποσό. Δηλαδή, δεν έχει νομική βάση η δήλωση ότι δε θα καταβληθεί το ποσό. Η Τουρκία θα πρέπει, εντός 3 μηνών, να καταβάλει αυτήν την αποζημίωση. Αν δεν την καταβάλει θα προστεθούν και οι τόκοι. Θα προστεθεί ο τόκος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συν πρόστιμο 3%. Τα χρήματα (που πρέπει να καταβληθούν) συνεχώς θα αυξάνονται.
 
>>Το θέμα, στη συνέχεια, θα οδηγηθεί στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Η Επιτροπή Υπουργών είναι υπεύθυνη να ελέγξει την εφαρμογή της απόφασης και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα. Όσο δεν καταβάλλεται η αποζημίωση, διατηρείται στην ημερήσια διάταξη το θέμα. Τότε στέλνεται επιστολή στο ΥΠΕΞ για την καταβολή της αποζημίωσης, συμμορφούμενη ως χώρα στις υποσχέσεις της. Και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί η άσκηση πίεσης στην Τουρκία.
 
<<Δεν υπάρχει λύτρωση>>!

>>Επίσης - συνέχισε - μπορεί να κάνει και το εξής: Μπορεί με πλειοψηφία 2/3 να λάβει απόφαση. Και σε εκείνη την απόφαση μπορεί να λέει ότι η Τουρκία, με την μη καταβολή του ποσού, πραγματοποιεί μία νέα παραβίαση και μπορεί να στείλει και πάλι την απόφαση στο ΕΔΑΔ, το οποίο εξετάζει αν υπάρχει νέα παραβίαση και αν υπάρχει, λαμβάνει νέα απόφαση. Στη συνέχεια η εν λόγω απόφαση οδηγείται στην Επιτροπή Υπουργών, η οποία συζητά και αποφασίζει ποια μέτρα θα εφαρμόσει για την Τουρκία. Δεν υπάρχει λύτρωση από την περίπτωση αυτή. Τελικά θα πρέπει να πληρώσετε. Η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα πληρώσει. Όσο αργότερα πληρώσει, τόσα περισσότερα λεφτά θα δώσει».

Διαβάστε ακόμη:

"Η Τουρκία θα πληρώσει την Κύπρο και με τόκους" - Καταπέλτης τούρκος δικαστήςΚύπρος: Ο Έρογλου επιμένει σε "δύο λαούς"


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ