Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΥΕΘΑ

Θητεία: 20 ημέρες για τους άνω των 35 χρόνων και εξαγορά του υπολοίπου

09.06.2016 | 17:30
Θα γλιτώσουν άραγε τα υπουργικά γραφεία από τις πιέσεις για μεταθέσεις φαντάρων, με την απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Δημήτρης Βίτσας; Ο χρόνος θα δείξει.

Σύμφωνα πάντως με το περιβάλλον του"με Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας, υλοποιείται η δέσμευσή του περί μεταβίβασης της αρμοδιότητας για τις μεταθέσεις των οπλιτών θητείας, στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων (ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ)"

Επιπλέον με άλλη υπουργική απόφαση που υπέγραψε σήμερα (09/06/2016) σε εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4361/2016, υλοποιείται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας για κατοχύρωση της δυνατότητας εξαγοράς του υπολοίπου θητείας, όσων είναι άνω των 35 ετών.

Ειδικότερα εφαρμόζεται η μείωση της υποχρεωτικής θητείας από 45 σε 20 μέρες (ένοπλη θητεία) και από 3 μήνες σε 40 ημέρες (εναλλακτική θητεία).

Το θέμα βέβαια αφορά όσους είναι άνω των 35 χρόνων και έχουν την οικονομική δυνατότητα να την εξαγοράσουν. Λόγω κρίσης, προφανώς, η ρύθμιση αφορά τους οικονομικά ισχυρότερους.

Παράλληλα, το Onalert.gr πληροφορήθηκε από το περιβάλλον του αναπληρωτή υπουργού ότι επίκειται και η υπογραφή της απόφασης που θα ορίζει τη νέα διαδικασία μοριοδότησης για τις μεταθέσεις των οπλιτών. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ