Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τηλεφωνική συνομιλία Χέιγκελ - Σίσι

18.09.2013 | 11:42
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ και ο ισχυρός άνδρας του αιγυπτιακού καθεστώτος στρατηγός Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι επικοινώνησαν τηλεφωνικά για μια ακόμη φορά χθες και συζήτησαν κυρίως για την ασφάλεια των Κοπτών της Αιγύπτου, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν "τις προσπάθειες της Αιγύπτου να εγγυηθεί την ασφάλεια, να ανοικοδομήσει τις κοπτικές κοινότητες που επλήγησαν από τη βία, όπως και να εγγυηθεί την ασφάλεια στην χερσόνησο του Σινά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.

Δεκάδες εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία και χριστιανικά ιδρύματα λεηλατήθηκαν πριν τυλιχθούν στις φλόγες τις τελευταίες εβδομάδες. Οι επικεφαλής των κοπτικών εκκλησιών της Αιγύπτου καταγγέλλουν "τρομοκρατία" σε βάρος τους από ακραίους ισλαμιστές.

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος έχει επικοινωνήσει πολλές φορές με τον στρατηγό αλ-Σίσι από τις αρχές Ιουλίου, κάλεσε τον συνομιλητή του για μια ακόμη φορά να "λάβει μέτρα για να αποδείξει τη δέσμευση της προσωρινής κυβέρνησης" υπέρ μιας δημοκρατικής διαδικασίας, πρόσθεσε ο Λιτλ.

Ο Χέιγκελ είχε παραδεχθεί στις 19 Αυγούστου ότι είναι "περιορισμένη η ικανότητα των ΗΠΑ να ασκήσουν την επιρροή τους επί των γεγονότων που διαδραματίζονται στην Αίγυπτο. Ο αιγυπτιακός λαός είναι ο ρυθμιστής", είχε δηλώσει.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ