Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΘΡΑΚΗ: Η Τουρκία "παίζει" με τις αγωνίες των νέων μουσουλμάνων

22.02.2014 | 00:01
Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Φτωχούς, άνεργους, εξαθλιωμένους και ...αμόρφωτους, ώστε να εξαρτώνται, να ελέγχονται και να είναι έρμαια   του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής ή ανθρώπων της επιρροής του, θέλουν κάποιοι κύκλοι στην Άγκυρα τους νέους  της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη.

Αυτό είναι 'ένα από τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς εύκολα από το ...δακρύβρεχτο ρεπορτάζ και την ...αγωνία τουρκικής εφημερίδας επειδή κάποιοι νέοι μουσουλμάνοι, κάτοικοι  Θράκης  ( ''Τούρκους '' τους λέει), φεύγουν μετανάστες λόγω κρίσης  και εκτιμά  ότι δεν θα γυρίσουν ξανά  πίσω...

Η εφημερίδα Turkiye συγκεκριμένα γράφει ότι η αυξανόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα αυξάνει συνεχώς τον αριθμό των ανθρώπων που μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Γι’ αυτό το λόγο και οι «Τούρκοι», που δεν αντέχουν την κρίση στην Ελλάδα, μεταναστεύουν σ’ άλλες χώρες.
 
 ''Ανησυχία μήπως χάσουν τον πολιτισμό τους...''

Στο δημοσίευμα συνεχίζει και γράφει ότι ο «τουρκικός πληθυσμός», που δυσκολεύεται στο να βρει δουλειά στη Δυτική Θράκη, κατευθύνεται προς άλλες χώρες. Σημειώνει ότι  εκπρόσωποι της «τουρκικής» (σ.σ. το χαβά τους)  μειονότητας είπαν ότι η μειονότητα, η οποία φυσικά δε βίωνε με άνεση, περνάει πολύ δύσκολες μέρες εξαιτίας της κρίσης και τώρα αναγκάζεται να μεταβεί σε άλλες χώρες για να βρει δουλειά. Και - ερχόμαστε στο ζουμί - διατυπώνεται από την εφημερίδα η ανησυχία μήπως χάσουν τον πολιτισμό τους...
 
Έχουμε όμως και συνέχεια: Ο Πρόεδρος, όπως γράφει,  του Συνδέσμου των Μελών της Μειονότητας, που έχουν πάρει ανώτατη εκπαίδευση, κ. Μεχμέτ Εμίν, σχετικά με το θέμα φέρεται να είπε: «Φεύγει, ειδικά, ο νέος πληθυσμός. Βιώνετε μία μετανάστευση ‘'μυαλών'’. Για μας είναι πολύ σημαντικό οι νέοι μας να συνεχίσουν τη ζωή τους στα δικά τους εδάφη».
 
Φοβούνται τα ξένα πανεπιστήμια...


Εξάλλου η κ. Σιμπέλ Μουσταφάογλου, μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής, είπε «Το κύμα μετανάστευσης, στο οποίο οδήγησε η κρίση στην περιοχή, είναι πολύ διαφορετικό από τη μετανάστευση που έγινε τα παλαιότερα χρόνια σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ολλανδία. Πρόκειται για αναγκαστική μετανάστευση. Η προηγούμενη, μετέβαιναν στο εξωτερικό με σκοπό να επιστρέψουν. Τώρα αυτοί που φεύγουν, φεύγουν για να ζήσουν και δε νομίζουμε ότι θα επιστρέψουν».Η κ. Μουσταφάογλου είπε ότι οι νέοι, οι οποίοι πηγαίνουν σε πανεπιστήμια άλλων χωρών, επιστρέφοντας δε μπορούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι  και δε βρίσκουν δουλειά. 

Τι κρύβουν  η ...αγωνία και τα ...δάκρυα

Τι κρύβεται όμως πίσω από την αγωνία της εφημερίδας ότι οι μετανάστες ''θα χάσουν τον πολιτισμό τους''; Πολύ απλά φοβούνται ότι μετακινούμενοι π.χ. είτε στην Ευρώπη είτε σε ελληνικά αστικά κέντρα, θα δουν νέους πολιτισμούς άλλη εικόνα για την ζωή άλλα ήθη και έθιμα, άλλες νοοτροπίες και θα ανοίξουν τα μάτια τους, ίσως και να σπουδάσουν ''ευρωπαϊκά'': Θα έχουν τότε να συγκρίνουν τα νέα πράγματα που θα βιώσουν, με τους ''μπαμπούλες'' που κατασκευάζει το τουρκικό Προξενείο και οι εγκάθετοι του ώστε να τους έχουν δέσμιους με άξονα την θρησκειοπληξία και την συνωμοσιολογία.

Δεν θέλουν τις συγκρίσεις!


Παράλληλα οι εγκάθετοι της Άγκυρας και οι ομοϊδεάτες τους για τους ίδιους λόγους δεν θέλουν οι  τυχόν νέοι μετανάστες π.χ. στην Γερμανία  να έρθουν σε επαφή με Κουρδους από την Τουρκία και ...μολυνθούν. Ή ακόμα αν συναναστραφούν με τους εκ Τουρκίας Τουρκους  μετανάστες στην Ευρώπη θα καταλάβουν εύκολα ότι τα πράγματα σε πολλά θέματα είναι καλύτερα στην Ελλάδα (ακόμα και την περίοδο της κρίσης) , απ ότι στην χώρα που κάποιοι τους την πλασάρουν ως ''μητέρα πατρίδα''...
 Και δεν μιλάμε μόνο για οικονομικά θέματα αλλά και θέματα δικαιοσύνης, αξιών, εκπαίδευσης , ελευθερίας, νοοτροπίας- ακόμη και θρησκείας...

Σίγουρα η μετανάστευση δεν είναι καλό πράγμα.
 
Αλλά  το ''βαθύ κράτος''  της Άγκυρα δεν ...κλαίει γι αυτό σε σχέση με τυχόν  μετανάστες από την νεολαία της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη!


Διαβάστε ακόμη:

"Θα αποζημιώσουμε του Κύπριους με τα λεφτά από το φυσικό αέριο"! Ο Τούρκος πρέσβης προκαλεί


Τραβάνε το σχοινί στη Θράκη οι "τούρκοι"

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ