Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισόδιο στη Βουλή για την τουρκική σημαία στο ρολόϊ της Ξάνθης!

02.10.2012 | 20:41
Φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων κο Τέρενς Κουίκ σημειώθηκε ς στους διαδρόμους της Βουλής με αφορμή την πρόσφατη ερώτηση που κατέθεσε ο κος Κουίκ για τον επίμαχο πίνακα με το ρολόι της Ξάνθης,θέμα που είχε δημοσιεύσει το Onalert.


Οι δύο άντρες συναντήθηκαν στους διαδρόμους της Βουλής με τον κ. Ζεϊμπέκ να ζητά εξηγήσεις από τον κ. Κουίκ για την ερώτηση που κατέθεσε αναφορικά με τον πίνακα στον οποίο απεικονίζεται το ρολόι της Ξάνθης με τουρκικές σημαίες και τον οποίο δώρισε ο πρόεδρος της “Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης στον αντιπρόεδρο της Τουρκικής κυβέρνησης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θράκη, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κου Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.
 
Όπως έγραψε το thrakitoday.com o κος Ζεϊμπέκ απευθυνόμενος στον κο Κουίκ ισχυρίστηκε πως με την ερώτησή του έθιξε τον ίδιο προσωπικά, ενώ παράλληλα ανέφερε πως πρόκειται για πίνακα του 1952 τον οποίο απλώς προσέφερε ως δώρο η ΤΕΞ στον αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης. Στη στιχομυθία που ακολούθησε ο κος Κουίκ ανταπάντησε στον κ. Ζεϊμπέκ πως ο ίδιος θα συνεχίσει μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου να δημιουργεί εμπόδια στη δράση που έχει αναπτύξει το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής στη Θράκη.
 
Από τη μεριά του ο κος Ζεϊμπέκ έκανε γνωστή την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη σε περίπτωση που θεωρήσει ο ίδιος πως θίγεται και προσβάλλεται προσωπικά. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν παρόντα στη στιχομυθία εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής στη Θράκη, ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κ. Κουίκ ο οποίος τόνισε με νόημα και αποδέκτες προς πάσα κατεύθυνση πως «εμείς τη Θράκη δεν την παραδίδουμε».
 
Με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αναφέρει:
 
«Το περίμενα ότι κάποια στιγμή οι αλλεπάλληλες Ερωτήσεις μου στη Βουλή των Ελλήνων για τα Εθνικά θέματα της Ελληνικής Θράκης, θα ενοχλούσαν κάποιους.
 
Έτσι, δεν με αιφνιδίασε η σημερινή εναντίον μου διαμαρτυρία στους διαδρόμους της Βουλής, του Βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, η οποία εξελίχθηκε σε προειδοποίηση, σχετικά με την Ερώτηση που κατέθεσα για τον πίνακα του ρολογιού-σύμβολο της πόλης της Ξάνθης, με την…τουρκική σημαία, που χαρίστηκε παρουσία του συναδέλφου μου, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, στον Αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης όταν επισκέφθηκε πρόσφατα την περιοχή της Θράκης.
 
Μου διαμαρτυρήθηκε ότι τον έθιξα γράφοντας ανακρίβειες και ότι ο σχετικός πίνακας δεν είναι πλαστός, αλλά αυθεντικός του 1952.
 
Στη κουβέντα του, μάλιστα, αναφέρθηκε και στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Του επεσήμανα ότι τέτοια Ένωση, απορρίφθηκε πριν λίγες μέρες από τον Άρειο Πάγο.
 
Επιβεβαιώνω επίσης από την ανάρτηση της δημοσιογραφικής ιστοσελίδας thrakitoday.com, ότι ο Χουσείν Ζεϊμπέκ με προειδοποίησε (δεν το εξέλαβα ως απειλή, γιατί απειλές δεν δέχομαι) ότι την επόμενη φορά που θα γράψω κάτι που τον ενοχλεί προσωπικά, θα αντιδράσει με νομικές διαδικασίες.
 
Του απάντησα ότι οι όποιες μηνύσεις ή αγωγές θα είναι παράσημο για μένα σε έναν αγώνα που γίνεται για να μην υποκύψει η Θράκη στα σχέδια της Άγκυρας.
 
Και κάτι τελευταίο, άσχετο με το σημερινό περιστατικό. Είναι σαφές ότι με τίποτα δεν θα αλλάξουν οι ανυποχώρητες εθνικές θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, όπως εκφράζονται και στις αλλεπάλληλες Ερωτήσεις που έχω καταθέσει τον τελευταίο καιρό στη Βουλή σε σχέση με τη δράση της Άγκυρας, του Προξενείου της, των πρακτόρων-φερετζέ που χρησιμοποιούν και των παρακρατικών (τουρκικών) οργανώσεων στις οποίες αναφέρθηκε και ο Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος στην πρόσφατη ομιλία του στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.
 
Την Πέμπτη το πρωί θα βρίσκομαι στην Ξάνθη της Ελληνικής Θράκης, για τις επίσημες εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ