Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θραύδειλα τουρκικά ψέμματα και σενάρια για την κατάρριψη του ρωσικού SU-24!

11.12.2015 | 20:05
Η Τουρκία προσπαθεί με θρασύδειλα ψεύδη να “στρογγυλέψει” την ανοησία της κατάρριψης του ρωσικού SU-24.

H TARAF σε δημοσίευμα με τίτλο «Μυστικό 16 δευτερολέπτων» αναφέρεται στις έρευνες που διεξάγει η τουρκική κυβέρνηση αναφορικά με τους ισχυρισμούς ότι οι Ρώσοι πιλότοι δεν άκουσαν τις σχετικές προειδοποιήσεις περί παραβίασης του τουρκικού εναέριου χώρου πριν την κατάρριψη του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, την τουρκική κυβέρνηση, που εξετάζει την πιθανότητα σαμποτάζ, απασχολεί έντονα το ενδεχόμενο παρείσφρησης «τρίτων» στο ασύρματο σύστημα επικοινωνίας. Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε 5 λεπτά έλαβαν χώρα 10 προειδοποιήσεις για συνολική διάρκεια 16 δευτερολέπτων.
Μετά τις συζητήσεις που είχαν ξεκινήσει ότι μπορεί να υπήρξε «παρέμβαση» κατά την κατάρριψη του αεροσκάφους, πλέον κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν ότι διεξάγονται έρευνες και προς την κατεύθυνση αυτή. Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, έρευνες διεξάγονται προς την κατεύθυνση των στρατιωτικών και του διοικητικού προσωπικού που εκτελούσαν καθήκοντα κατά την κατάρριψη του αεροσκάφους. Η κυβέρνηση διερευνά εάν υπήρξε συνωμοσία στο περιστατικό της κατάρριψης του αεροσκάφους.
Εκφράζονται ανησυχίες για μπλοκάρισμα στο σύστημα επικοινωνίας μεταξύ του ρωσικών αεροσκαφών και τουρκικών αεροσκαφών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα των λίγων δευτερολέπτων. Τις υποψίες αυτές αύξησαν οι επίμονοι ισχυρισμοί του Ρώσου πιλότου που διασώθηκε ότι δεν έλαβαν καμία προειδοποίηση από τα τουρκικά αεροσκάφη.
Οι εμπειρογνώμονες της Αεροπορίας ισχυρίζονται ότι αυτού του είδους η παρέμβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Όμως, η κυβέρνηση, αξιολογώντας όλες τις πιθανότητες, εξετάζει το σύστημα επικοινωνίας της γραμμής Άγκυρα-Εσκίσεχιρ-Ντιγιάρρμπακιρ, που ελέγχει τις αεροπορικές επιχειρήσεις.  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ