Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς: Αστάθμητος παράγοντας οι τοπικοί δικαστές

03.03.2018 | 11:55
Στο "κόκκινο" παραμένει η αγωνία για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης, ενώ παράλληλα "τρέχει" η σχετική έρευνα των Τουρκικών αρχών. Από ελληνικής πλευράς κρατούνται χαμηλοί τόνοι αλλά ταυτόχρονα υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης για την ταχεία επιστροφή τους. Ταυτόχρονα όμως υφίσταται και προβληματισμός για την στάση που θα κρατήσουν οι τοπικοί δικαστές.

Διαβάστε: Θρίλερ με τους Έλληνες στρατιωτικούς - Το κατηγορητήριο - οι καταθέσεις - Όλο το χρονικό - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Οι τοπικοί δικαστές είναι ένας από τους αστάθμητους παράγοντες στην εργώδη προσπάθεια που καταβάλλεται για την επάνοδο του Ανθυπολοχαγού και του λοχία ΕΠ-ΟΠ, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχει ανησυχία. Αυτή θα στοιχειοθετηθεί όταν θα δοθεί το στίγμα των προθέσεων τους με την έναρξη της διαδικασίας την ερχόμενη Δευτέρα. Από την ελληνική κυβέρνηση πάντως εκτιμάται ότι καθοριστικό ρόλο στην θετική έκβαση της υπόθεσης θα έχει η παρέμβαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ,  Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη και το καλό κλίμα που απέρρεαν από τις διαδοχικές συνομιλίες του με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ. 

Διαβάστε: Σύλληψη Ελλήνων στρατιωτικών: Τι ανησυχεί την Ελλάδα - Τι κέρδισε η Τουρκία

Αξιολογείται ως θετικό σημάδι το ότι ο Τούρκος Α/ΓΕΕΘΑ φέρεται να εκδήλωσε την πρόθεσή του να συμβάλλει όπως μπορεί και να κάνει ότι είναι δυνατόν για να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Και μάλιστα όπως σημείωνε καλά ενημερωμένη πηγή του ελληνικού πενταγώνου δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι αυτές οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν ενώ ο τούρκος στρατηγός βρισκόταν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Μαυριτανία. Πρόσθετε μάλιστα ότι σε κάθε περίπτωση το χαρτί της "στρατιωτικής διπλωματίας" θα χρησιμοποιηθεί όσο απαιτηθεί για την επίτευξη του ενός και μοναδικού στόχου της επιστροφής δηλαδή των Ελλήνων αξιωματικών. 

Διαβάστε: Θρίλερ στον Έβρο: Η τελευταία ενήμερωση για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Διαβάστε: Βίτσας: Εργαζόμαστε ώστε τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα στη χώρα 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ