Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θρίλερ με τον Σνόουντεν - Ισημερινός καλεί Μόσχα

29.06.2013 | 15:59
Η κυβέρνηση του Ισημερινού ζήτησε από το Κρεμλίνο να έχουν συνομιλίες σχετικά με την τύχη του φυγά πρώην συμβούλου των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα παρακολούθησης των επικοινωνιών των ΗΠΑ, όπως μετέδωσε σήμερα ένα ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Ο Σνόουντεν, ο οποίος πιστεύεται ότι βρίσκεται στο χώρο μετεπιβίβασης του διεθνούς αεροδρομίου Σερεμέτιεβα της Μόσχας, έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο από τις αρχές της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Μετέβη αεροπορικώς στη Ρωσία από το Χονγκ Κονγκ την περασμένη Κυριακή.
Το αίτημα διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Ρωσία 24. Ο Ισημερινός έχει ανακοινώσει πως ο Σνόουντεν πρέπει να βρίσκεται στο έδαφός του για να του χορηγηθεί καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα.
Ειδικοί πάντως σημειώνουν πως αυτό πιθανόν περιλαμβάνει και το χώρο της πρεσβείας του Ισημερινού στην Μόσχα. Για να φθάσει εκεί, ο Αμερικανός υπήκοος θα πρέπει να περάσει από τον συνοριακό έλεγχο της Ρωσίας.
Ωστόσο οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ακυρώσει το διαβατήριο του Σνόουντεν και απαιτούν από το Κρεμλίνο την έκδοση του «προδότη».
Ο πρόεδρος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της Δούμας Αλεξέι Πουσκόφ χαρακτήρισε την υπόθεση «τραγική». «Ο ιδεαλιστής Σνόουντεν κατά τα φαινόμενα ήταν πεπεισμένος ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν σαν σε ταινία του Χόλιγουντ: θα αποκάλυπτε τα γεγονότα και η δημοκρατία θα επικρατούσε», έγραψε ο Ρώσος κοινοβουλευτικός στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Αλλά η ζωή και η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πιο σκληρή». 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ