Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

03.12.2013 | 09:44

Θυελλώδης διάσωση μέσα στη νύχτα από τη φρεγάτα ΥΔΡΑ και 2 ελικόπτερα - Απίστευτη επιχείρηση

“Μάχη με τα κύματα” για το πλήρωμα φρεγάτας μέσα στη νύχτα για την σωτηρία δύο ατόμων που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη θύελλα ανοιχτά της Μονεμβασιάς.

“Μάχη με τα κύματα” για το πλήρωμα φρεγάτας μέσα στη νύχτα για την σωτηρία δύο ατόμων που βρέθηκαν αντιμέτωπα με τη θύελλα ανοιχτά της Μονεμβασιάς.

Σε χρόνο ρεκόρ το πλήρωμα της φρεγάτας ΥΔΡΑ ανακλήθηκε μέσα στη νύχτα και απεπλευσε από το Ναύσταθμο σε χρόνο ρεκόρ με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Μονεμβασιάς, όπους θαλαμηγός η οποία είχε αποπλεύσει για Πόρτο Χέλι ήταν σε κίνδυνο. Στην παράτολμη επιχείρηση συμμετείχαν και δύο ελικόπτερα, ενα του Πολεμικού Ναυτικού και ενα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το ερώτημα είναι βέβαια πως μια θαλαμηγός αποπλέει με ανέμους 10 μποφώρ !

Όπως ήταν φυσικό οι δυο επιβαίνοντες στη θαλαμηγό εξέπεμψαν sos και όπως ήταν αναμενόμενο η μόνη λύση ήταν το ΠΝ.

Δόθηκε εντολή στη Φρεγάτα ΥΔΡΑ για άμεσο απόπλου . Η αντίδραση ήταν ακαριαία και η επιχείρηση ολοκληρώθηκε σε εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες τα ξημερώματα. Ήταν το καλύτερο “τεστ” των αντανακλαστικών του ΠΝ και της Πολεμικής Αεροπορίας.  Το Super Puma της οποίας μετέφερε σε ασφαλές μέρος τους 2 επιβαίνοντες.

Βέβαια κάποιος πρέπει να εξηγήσει πως είναι δυνατόν όποιος θέλει αποπλέει μέσα σε θύελλα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του αλλά και το σύστημα έρευνας και διάσωσης το οποίο σ΄ ότι αφορά στο ΠΝ λειτουργεί μεν αλλά κοστίζει κιόλας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Άσκηση έρευνας διάσωσης στη Ρόδο - Φωτογραφίες


Διάσωση από κρουαζιερόπλοιο - ΒΙΝΤΕΟ της ΠΑ που είναι παντού 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ