Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αέριο ψάχνουν οι Αμερικανοί στα Βαλκάνια - Μας ξεπερνούν οι εξελίξεις;

09.05.2013 | 12:09
Την ίδια ώρα που εμείς ακόμη ασχολούμαστε με την ΑΟΖ και τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που υπάρχουν σε Αιγαίο και Ιόνιο, οι εξελίξεις φαίνεται ότι τρέχουν πολύ γρηγορότερα. Η είδηση είναι πολύ σημαντική κι έχει να κάνει με σχιστολιθικό αέριο, στο οποίο οι Αμερικανοί έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους.

Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος της Ρουμανίας εξέδωσε άδειες για έρευνες σχιστολιθικού αερίου σε δύο οικόπεδα κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, στην αμερικανική εταιρεία Chevron.
   
Οι άδειες για τις έρευνες που θα γίνουν με την τεχνική της υδραυλικής ρωγμάτωσης στα οικόπεδα "Κοστινέστι" και "Βάμα Βέτσε", δίνουν τη δυνατότητα στην εταιρεία να δραστηριοποιηθεί σε μια περιοχή συνολικής έκτασης 1800 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος της Ρουμανίας.
   
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", η τεχνική της υδραυλικής ρωγμάτωσης είναι ένα "ακανθώδες" θέμα σε πολλές χώρες όπως στις ΗΠΑ, ενώ σε άλλες έχει απαγορευτεί.
   
Στις 17 Ιανουαρίου 2012, η Βουλγαρία ανακάλεσε την άδεια εξόρυξης σχιστολιθικού αερίου που είχε δώσει στην Chevron για έρευνες στη βορειοανατολική Βουλγαρία, επικαλούμενη την ανεπαρκή απόδειξη της περιβαλλοντικής ασφάλειας της τεχνικής της υδραυλικής ρωγμάτωσης.
   
Το χωριό Βάμα Βέτσε βρίσκεται στα σύνορα της Ρουμανίας με τη Βουλγαρία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικός "ενεργειακός πυρετός"! Ψάχνουν φυσικό αέριο σε σχιστόλιθο

Ο πόλεμος των αγωγών. Πως εξελίσσεται ,ποιοι πολεμούν


Εκβιασμοί,απειλές και αυθαιρεσίες της Άγκυρας στην Α.Μεσόγειο.Ανάλυση του Χ.Μηνάγια

Δόγμα Ενιαίου Αμυντικού Χώρου-ΑΟΖ και "διπλωματία των κανονιοφόρων".Ανάλυση

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ