Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αλλάζει στις Σχολές Υπαξιωματικών και από πότε

22.07.2014 | 23:31
Τριετής θα είναι η φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Σύμφωνα με όσα είπε κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας των νέων Υπαξιωματικών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) στα Τρίκαλα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ,στόχος είναι “η ποιοτική αναβάθμιση των ΑΣΣΥ με την αύξηση της φοίτησης από 2 σε 3 έτη”.

Η τριετής φοίτηση θα υλοποιηθεί από τους εισακτέους του Ακαδημαϊκού έτους 2015-2016

    Το θέμα απασχολεί εδώ και καιρό   τους Κλάδους των ΕΔ,οι οποίοι μέσα από μελέτες εξέτασαν μεταξύ των άλλων και  τους εξής παράγοντες:

-         Τον καθορισμό του γνωστικού αντικειμένου των μαθημάτων του 3ου ακαδημαϊκού έτους
-         Τις απαιτήσεις σε διδακτικό προσωπικό
-         Την ποιοτική αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου
-         Τις δυνατότητες των υφισταμένων υποδομών και τυχόν απαίτηση νέων υποδομών για την κάλυψη των αναγκών σε θέματα εκπαίδευσης και διοικητικής μέριμνας (στέγαση, σίτιση κλπ)
-         Την μη ενσωμάτωση του χρόνου φοίτησης στα σχολεία εφαρμογής και εξειδίκευσης στο 3ο ακαδημαϊκό έτος
-         Την εναρμόνιση της Επετηρίδας των Μον. Υπαξιωματικών με βάση την υφιστάμενη και την μελλοντική κατάσταση
-         Την αναθεώρηση του νομικού και θεσμικού πλαισίου που διέπει τους Μον. Υπαξιωματικούς
-         Την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ΑΣΣΥ (Νόμοι, Οργανισμοί Σχολών, Κανονισμοί Οργάνωσης Λειτουργίας, Κανονισμοί Εκπαιδεύσεως κλπ)
-         Τον βαθμό μεταβολής των ποιοτικών και ποσοτικών στοιχείων των υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΣΣΥ
-         Τον προσδιορισμό του ακαδημαϊκού έτους έναρξης υλοποίησης της επέκτασης της φοίτησης στις ΑΣΣΥ από τα 2 στα 3 έτη
-         Τον προσδιορισμό του κόστους
-         Τον προσδιορισμό των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων που θα προκύψουν από την μελλοντική κατάσταση
 
Μετά την αρχική έγκριση της αύξησης από τον ΥΕΘΑ, από την Πολιτική Ηγεσία και το ΣΑΓΕ διαπιστώθηκε  ότι δεν απαιτείται  η εκπόνηση νέου  σχεδίου νόμου, αλλά μόνο η τροποποίηση  των υφιστάμενων  Οργανισμών των Σχολών, όπου αναφέρεται  ότι η χρονική διάρκεια σπουδών είναι δύο έτη.
 
Επιπλέον  θα εξεταστεί και η δυνατότητα αναγνώρισης  και ισοτιμίας του πτυχίου των ΑΣΣΥ, ως προς τις τεχνικές ειδικότητες, σε περίπτωση εξόδου των στελεχών από τις ΕΔ και η δυνατότητα απόκτησης επαγγελματικών δικαιωμάτων  με το πτυχίο της Σχολής.

Διαβάστε ακόμη:

Τι προτείνουν οι στρατιωτικοί να αλλάξει στο νομοσχέδιο ΓεννηματάΤο ΠΝ απαγορεύει στους υπαξιωματικούς του ...το μπάνιο! Τι γίνεται με την Αγία ΜαρίναΑυτά είναι τα ευτράπελα του αναθεωρημένου νόμου περί κατάστασης στρατιωτικών
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ