Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι αποφασίστηκε στην επταμέρη των Βρυξελλών για την Ελλάδα - Τι είπε ο Τσίπρας

20.03.2015 | 06:13
Στην πιο κρίσιμη μίνι σύνοδο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε απέναντι στους δανειστές, προκειμένου να δείξει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης, αλλά και να ακούσει τις σκληρές απαιτήσεις των εταίρων, προκειμένου να μην συνεχιστεί άλλο η ασφυξία και η νέκρωση της ελληνικής οικονομίας.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3:00 τα ξημερώματα και εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν.

Το σίγουρο είναι πως από τη μίνι σύνοδο δεν υπήρξε ναυάγιο, αλλά ουδείς μπορεί να υποστηρίξει πως έγινε μία σύσκεψη εύκολη και με τάυτιση απόψεων. Αυτό που προέκυψε ξεκάθαρα είναι η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να μείνουν πιστοί στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, κάτι που φαίνεται και από το κοινό ανακοινωθέν.

Παράγοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν σήμερα ότι υπάρχει μια πρώτη σύγκλιση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού και των συνομιλητών του στην επταμερή συνάντηση, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι οι συνομιλητές του κ. Τσίπρα προέτρεψαν την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή ορισμένων μεταρρυθμίσεων.

Εάν συμβεί αυτό, οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη εβδομάδα.


Διαβάστε περισσότερα στο Newsit.gr


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ