Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δηλώνουν Αβραμόπουλος - Βαρβιτσιώτης για το εφάπαξ

31.07.2014 | 13:08
Οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας σχεδόν ταυτόχρονα με δηλώσεις τους προσπαθούν να καθησυχάσουν το προσωπικό των ΕΔ και του Λιμενικού για τα όσα δυσμενή προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Και οι δύο επικεντρώνουν στην “ρήτρα αξιόμαχου” που προστέθηκε στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι οι οποιες αλλαγές στον υπολογισμό του εφάπαξ θα γίνουν σε “βάθος χρόνου”. Πόσο θα ΄ναι το βάθος παραμένει αδιευκρίνιστο.

Η δήλωση Αβραμόπουλου:


Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σχετικά με τη βιωσιμότητα των Μετοχικών Ταμείων των Ενόπλων Δυνάμεων:
 
«Η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δρομολογημένες αποφάσεις είναι αποτέλεσμα έντονης και προσεκτικής μελέτης, ώστε να προστατευθούν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, κάτω από δύσκολες συνθήκες, επιτελούν το ύψιστο καθήκον τους για την πατρίδα.
 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούνται οι αποφάσεις του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Εργασίας, που στηρίζονται στη δεδομένη αρχή της βιωσιμότητας των ταμείων, την αυτονομία διαχείρισής τους και την παραμονή τους υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα των ταμείων, έχει προβλεφθεί ρήτρα αξιομάχου, κατά τρόπον ώστε οι όποιες προσαρμογές να γίνουν  σταδιακά και σε βάθος χρόνου, για να ανταποκρίνονται στην αυτονόητη αρχή της συνέχειας και της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών».

Τι δηλώνει ο Βαρβισιώτης


Η «ρήτρα αξιόμαχου», που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο που καταθέτει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αποτελεί θετική εξέλιξη, καθώς αναγνωρίζει και εγγυάται το αξιόμαχο, όπως το προσδιόρισε σε πρόσφατη απόφαση του το ΣΤΕ, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο οι προσαρμογές που προκύπτουν για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των Ταμείων των Σωμάτων Ασφαλείας θα γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.
Παράλληλα, το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος, διατηρεί στο ακέραιο την αυτονομία διαχείρισης της υφιστάμενης και μελλοντικής περιουσίας του, παραμένοντας υπό την εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, ενώ ο συντελεστής βιωσιμότητας διασφαλίζει ότι οι νέες γενιές των στελεχών του Σώματος θα λαμβάνουν απρόσκοπτα τις παροχές του.
Κυρίαρχος στόχος μας στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι η προώθηση των αναγκαίων διαρθρωτικών αλλαγών, που θα έχουν όμως ως βασικό και κύριο κριτήριο την διατήρηση του πολύπλευρου έργου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, προς όφελος όλης της κοινωνίας.
 
Διαβάστε ακόμη:

"Τέχνασμα" με "ρήτρα αξιόμαχου" για να περάσει το νομοσχέδιο που διώχνει κόσμο από τις ΕΔ"Πακέτο" 42 εξοπλιστικών προγραμμάτων "πέρασε" από τη Βουλή!
"Βόμβα" στις ΕΔ το νομοσχέδιο του Εργασίας! Και ο Φαήλος Κρανιδιώτης στα "κάγκελα" 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ