Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δήλωσε ο Αβραμόπουλος για την τραγωδία με τον όλμο

07.10.2014 | 18:46
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε σχετικά με το δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών Μαγνησίας, κατά την είσοδό του στη Βουλή για την προγραμματισμένη ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας:

 «Είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό το δυστύχημα. Τρία παλληκάρια μας χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος. Πέρα από τη βαθιά μας θλίψη, αυτήν την ώρα στεκόμαστε στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων.

Από την πρώτη στιγμή, έδωσα οδηγίες να μεταβεί εκεί ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός ΓΕΣ και Επιτροπή από Ειδικούς, για να εξετάσουν τα πραγματικά αίτια αυτού του ατυχήματος δυστυχήματος. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν και δεν έχω παρά να πω ότι και προσωπικά νοιώθω μεγάλη συντριβή γι’ αυτό.

Θα σας ενημερώσουμε μόλις έχουμε το τελικό αποτέλεσμα της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Τι είπε στην επιτροπή Διαφάνειας


Στο δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Πεδίο Βολής Γλαφυρών, ζήτησε να αναφερθεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος λίγο πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συνεδρίασης. Μετά τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστασίου Νεράντζη, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε :
 
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: «Θα μου επιτρέψετε όμως να ξεκινήσω εκφράζοντας την οδύνη και την συντριβή μας, τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία για το δυστύχημα που στοίχισε την ζωή τριών παλικαριών μας, κατά τη διάρκεια άσκησης.
 
Ήταν ένα πρωτόγνωρο δυστύχημα, τα αίτια του οποίου διερευνώνται αυτή τη στιγμή. Δεν έχω παρά να πω ότι πέρα από την συντριβή, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα πενθούν.
 
Πενθούν το χαμό τριών στελεχών τους, αλλά πενθούν και οι οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή, οι οικογένειες των παλληκαριών δεν είναι μόνες, είναι κοντά τους όλη η Ελλάδα και βεβαίως εμείς.
 
Σας είπα πρωτύτερα ότι διερευνώνται τα αίτια διότι όλοι αιφνιδιαστήκαμε απ’ αυτό που συνέβη. Πιστεύω ότι η έκβαση αυτής της έρευνας θα φωτίσει αυτό που συνέβη. Έτσι θα ήθελα να ξεκινήσω κύριε Πρόεδρε γιατί αυτό συνέβη πριν από λίγο και νομίζω ότι διερμηνεύω και τα δικά σας αισθήματα.
 
Θέλω να επισημάνω ότι αυτά τα παιδιά έπεσαν στο καθήκον, διότι το καθήκον δεν εκτελείται μονάχα την ώρα που σε χρειάζεται η Πατρίδα σε δύσκολες στιγμές αλλά και κατά τη διάρκεια όλης αυτής της θητείας, τα παλικάρια μας αυτά εκπαιδεύονται ακριβώς για να είναι έτοιμα. Και τους αποδίδουμε σήμερα πέραν τον σεβασμό και την τιμή που τους αναλογεί».
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ