Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι δηλώνουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για το πολυνομοσχέδιο

15.05.2017 | 13:54
«Αυτό το νομοσχέδιο ανοίγει τον δρόμο για τη συζήτηση που έχει αρχίσει για το χρέος και ευελπιστούμε τη Δευτέρα να έχουμε ένα συνολικό πακέτο και για τα μέτρα και για το χρέος. Νομίζω όλοι κατανοούμε τον χαρακτηρισμό. Να σας θυμίσω ότι όλοι οι μνημονιακοί νόμοι εισήχθησαν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Τον χαρακτηρισμό ως επείγοντος του πολυνομοσχεδίου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, Μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, Μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις», αιτιολόγησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκ. Τσακαλώτος, με την έναρξη της συνεδρίασης των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Διαβάστε επίσης: Ειδικά Μισθολόγια: Τι αλλάζει σε μισθούς, επιδόματα στις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας - ΠΙΝΑΚΑΣ


Σύμφωνος με το κατεπείγον δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης. «Χαίρομαι που παραδέχεστε ότι φέρνετε ένα ακόμη μνημόνιο, το τέταρτο μνημόνιο» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης και τόνισε ότι αν παραδοθεί η έκθεση αύριο στις 8 το βράδυ, για ένα νομοσχέδιο 940 σελίδες, δεν είναι δυνατό να τύχει διεξοδικής συζήτησης και μελέτης από τους βουλευτές.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο Γιάννης Κουτσούκος είπε ότι «αυτό το έργο είναι χιλιοπαιγμένο τα τελευταία χρόνια και η εξαίρεση έχει γίνει κανόνας, με ευθύνη του υπουργού Οικονομικών, ο οποίος μετά από μια ατέρμονη διαπραγμάτευση οδήγησε σε ένα νομοσχέδιο, το περιεχόμενο του οποίου δεν θα μπορέσει να μάθει ο ελληνικός λαός». Είπε ακόμη ότι δεν υπάρχει καμία κοινωνική ομάδα που να μη θίγεται από το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου.

Το νομοσχέδιο είναι παράνομο, παραβιάζει κατάφωρα το σύνταγμα και είναι αντισυνταγματικό, είπε ο Ηλ. Κασιδιάρης από τη ΧΑ και κατήγγειλε ότι το μνημόνιο ήρθε Σάββατο βράδυ επειδή έπρεπε να το εγκρίνει η τρόικα. Ο βουλευτής στράφηκε κατά του Νίκου Δένδια, όταν θεώρησε ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ του κλείνει το πεδίο. Ο βουλευτής αποβλήθηκε από την αίθουσα. 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ