Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι είπαν για Τσίπρας και Ρος για επενδύσεις

03.10.2018 | 19:30
Επενδύσεις στη χώρα μας, το αντικείμενο τηλεφωνικής συνομιλίας του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του πρωθυπουργικού γραφείου, ο κ. Τσίπρας δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Γουίλμπορ Ρος, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις σχεδιαζόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα σε βάθος πενταετίας.

Ο Υπουργός Εμπορίου επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό σε συνέχεια των επαφών που είχαν την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη συγκατάθεση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στη διοίκηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD), ώστε η τελευταία να επεκτείνει την επενδυτική δραστηριότητά της στην Ελλάδα μέχρι το 2023.

Στόχος είναι η EBRD να προβεί σε επενδύσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ την επόμενη πενταετία, ειδικότερα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για το διαρκές ενδιαφέρον του και την εποικοδομητική του ανταπόκριση στην προσπάθεια ενίσχυσης της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ