Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Τι γράφει ο γερμανικός τύπος για τη μη έκδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών

27.01.2017 | 09:19
Μεγάλη απήχηση στον γερμανικό τύπο βρίσκει η απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί που κατηγορούνται για ανάμιξη στο πραξικόπημα κατά του προέδρου Ερντογάν.

«Μόνο 17 λεπτά διήρκεσε η συνεδρίαση του Αρείου Πάγου» σημειώνει στη διαδικτυακή του έκδοση το περιοδικό Spiegel «ήταν όμως ένα σημαντικό τεστ για την ελληνική δημοκρατία. Η απόφαση τιμά τις ευρωπαϊκές αξίες και την έννοια του κράτους δικαίου. Θα μπορούσε όμως να δυσχεράνει τις ούτως ή άλλως τεταμένες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας».

«Αξίζει να σημειωθεί ότι το δικαστήριο ρητά δεν αποφάσισε για το αν οι οκτώ στρατιωτικοί είναι προδότες με ενεργό ρόλο στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν, όπως ισχυρίζεται η τουρκική κυβέρνηση. Δεν αποφάσισε επίσης για το αν οι οκτώ είναι αθώοι αξιωματικοί που δεν είχαν σχέση με το πραξικόπημα και διέφυγαν από φόβο, όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι. Άλλο ήταν το έργο των δικαστών: να αποφανθούν αν η Τουρκία μπορεί να εγγυηθεί στους φυγάδες μια δίκαιη δίκη, αξιοπρεπή μεταχείριση και όχι υποβολή σε βασανιστήρια, όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο. Και ο Άρειος Πάγος απεφάνθη ότι τέτοια εγγύηση δεν υφίσταται».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι χθες μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην εκδοθούν οι 8 Τούρκοι αξιωματικοί η Τουρκία προχώρησε σε σε μια σπασμωδική ενέργεια, στέλνοντας στο Αιγαίο μαχητικά της τουρκικής Αεροπορίας προκειμένου να προκαλέσει περαιτέρω την ελληνική πλευρά.

Περισσότερα στο newsit.gr 


Διαβάστε επίσης: Ελλάδα - Τουρκία σε περίοδο Ψυχρής Ειρήνης - Αποκαλυπτική Έρευνα

Πηγή: Deutsche Welle  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ