Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΑΠΟΨΗ

Τι κρύβουν τα συνθήματα και η δράση της Χρυσής Αυγής - Με τη ματιά ενός απόστρατου

20.10.2013 | 00:01
Γράφει ο
Γιάννης Ντουνιαδάκης
Υποναύαρχος ε.α. ΠΝ
Μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Κάποιοι από τους ψηφοφόρους στρατιωτικούς των κυβερνητικών κομμάτων που έφεραν τη χώρα και το λαό της στη σημερινή κατάσταση, οικτρά εξαπατημένοι, στράφηκαν προς το κόμμα που κραύγαζε έξαλλα για «καθαρά χέρια, εθνικισμό, πατρίδα, σημαία, εκδίκηση τύπου Γουδή κλπ». Όπως κάθε δημοκράτης στρατιωτικός, έτσι και ο καλοπροαίρετος ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής (ΧΑ) έχει καταλάβει πλέον ότι τα ζητήματα που βάζει η ΧΑ δεν είναι έτσι όπως από πρώτη ματιά φαίνονται! 


Όταν οι χρυσαυγίτες φωνάζουν για «κλέφτες», δεν εννοούν τους υπεύθυνους που κυβέρνησαν τον τόπο με πρώτιστο μέλημα το προσωπικό όφελος, αλλά όλους τους πολιτικούς. Ως να μην υπάρχουν άνθρωποι ασχολούμενοι με την πολιτική με καθαρά χέρια πλην της ΧΑ! Έντιμοι και «καθαροί» υπάρχουν και στα κόμματα που κυβέρνησαν, ενώ δεν μπορεί να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι και όσοι δεν άσκησαν εξουσία. Η ισοπέδωση είναι στοιχείο με το οποίο αλλού αποβλέπει η ΧΑ και η απαξίωση συνολικά του πολιτικού κόσμου είναι πολύ ύποπτη εκτός από ανήθικη και επικίνδυνη, όσο και εάν στην οργή του κόσμου παραβλέπεται για κάποιους αυτός ο κίνδυνος.Ο Μιχαλολιάκος κραυγάζει μεταξύ άλλων, ότι τα χέρια τους «μπορεί να χαιρετούν έτσι», δηλαδή ναζιστικά, αλλά είναι «καθαρά». Ο Ναζισμός αιματοκύλισε την Ευρώπη και την Ελλάδα


Ο Μιχαλολιάκος κραυγάζει μεταξύ άλλων, ότι τα χέρια τους «μπορεί να χαιρετούν έτσι», δηλαδή ναζιστικά, αλλά είναι «καθαρά». Ο Ναζισμός αιματοκύλισε την Ευρώπη και την Ελλάδα. Όπως και άλλοι λαοί και ο Ελληνικός πολέμησε τόσο τις ιδέες τους, όσο και τα ναζιστικά στρατεύματα και τους συνεργάτες τους κατά διάρκεια της κατοχής!

Οι υπερπατριώτες της ΧΑ όμως, σαν διάδοχοι των συνεργατών των ναζί κατά την κατοχή, χαιρετούν ναζιστικά καθυβρίζοντας την Εθνική Αντίσταση!... Οι κραυγές για «καθαρά χέρια» μελών της ΧΑ δεν λογαριάζουν το αίμα που τα ‘χει λερώσει όσων αγωνίζονται ενάντια στο σύστημα και των μεταναστών.

Δεν μπορεί να λογαριαστούν ως τέτοια, τα χέρια που είναι βουτηγμένα στο αίμα των μεροκαματιάρηδων, των εξορισμένων από τις πατρίδες τους εξαιτίας της φτώχιας και των πολέμων. Δεν ακούσαμε τη ΧΑ να καταδικάζει τη συμμετοχή της χώρας σε πολέμους σαν αυτούς που γκρεμίζουν και ξεσπιτώνουν λαούς, που όλως «κατά τύχη» προέρχονται από περιοχές με ορυκτό πλούτο!! Για τη ΧΑ  οι φουκαράδες είναι καλοί μόνο όταν τους έχουν σε Μανωλάδες, ή για στη δούλεψη συμμοριών που πουλούν προστασία. 


Ακούγοντας κάποιος από τα χείλη βουλευτού της ΧΑ ότι θεωρεί τους μετανάστες ως «υπανθρώπους», κάτι μεταξύ ζώου και ανθρώπου δηλαδή, τουλάχιστον οφείλει να προβληματισθεί …  Αυτό τους το απάνθρωπο πιστεύω, που μας πάει σε πρωτόγονες κοινωνίες, το συνδέουν οι άσχετοι και άφρονες με το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού προσθέτοντας βεβαίως την «ανωτερότητα της φυλής» έναντι άλλων. Εκεί στοχεύει από πλευράς ΧΑ και η υπερ-προβολή της ιδέας της «πατρίδας», που λειτουργώντας απλουστευτικά χαϊδεύει κάποια αυτιά, ενώ κρύβει πίσω της ό,τι πιο μαύρο και σκοταδιστικό. Πίσω από την έννοια της «πατρίδας» και την έξαλλη συνθηματολογία η ΧΑ κρύβει την έλλειψη πραγματικής και χρήσιμης γνώσης και μόρφωσης, το μίσος για τον διαφορετικό άνθρωπο, την έχθρα για τους γειτονικούς λαούς. Φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν οι διαχειριστές και πιστοί της ΧΑ με στόχους για καλή γειτονία με τους αντίστοιχους λαούς, για τη φιλία τους, για τις ισότιμες σχέσεις!

Αλλά μήπως δεν είναι εξευτελισμός για την σημαία όταν φέρεται ως μανδύας στη πλάτη μέχρι και τα οπίσθια των διαμαρτυρόμενων σε πλατείες και πορείες;

 
Λανσάροντας την μαζική χρήση της σημαίας σε κομματικές συγκεντρώσεις τι επιδιώκει άραγε; Πρώτ’ απ’ όλα την διαφοροποίηση των φερόντων από άλλους. Κατά δεύτερον κραδαίνοντας τη σημαία που χρησιμοποιείται για εργαλείο ξυλοδαρμών αυξάνει και συντηρεί το μίσος εναντίον των στόχων τους. Αλλά μήπως δεν είναι εξευτελισμός για την σημαία όταν φέρεται ως μανδύας στη πλάτη μέχρι και τα οπίσθια των διαμαρτυρόμενων σε πλατείες και πορείες;

Δεν είναι μήπως εξευτελισμός του εθνικού συμβόλου η τεράστια σημαία με επιγραφές «πωλείται» που εμφανιζόταν και στις πρώτες συγκεντρώσεις και πορείες αποστράτων; Μια τέτοια χρήση της σημαίας αποτελεί απόδειξη πατριωτισμού; Ουσιαστικά διαλαλούν ότι οι άλλοι διαμαρτυρόμενοι σε κινητοποιήσεις, που έχουν κυρίως κομματικές σημαίες, δεν είναι Έλληνες, είναι «απάτριδες» και άρα εχθροί; Όταν τώρα η ΧΑ βάζει τις ελληνικές σημαίες μαζί με τα ναζιστικά σύμβολα τους χαιρετισμούς και τις ιδέες εναντίον των οποίων πολέμησε ο ελληνικός λαός, δεν είναι εξευτελισμός του εθνικού συμβόλου; Και δηλώνουν μάλιστα και εθνικιστές!


Το καλοκαίρι του 2011 η ΧΑ (χωρίς κομματικά λάβαρα) λανσάρισε σ’ ένα ευρύ κοινό το μούντζωμα της βουλής καθυβρίζοντας. Κάποιοι χωρίς να το πολυσκεφτούν έκαναν το ίδιο … Η μούντζα της ΧΑ δεν ήταν αντίδραση προς τους υπεύθυνους για την κατάντια του τόπου και τους κλέφτες εκ των πολιτικών, αλλά για το θεσμό! Η ΧΑ επιθυμεί σφόδρα να εγκαταστήσει μια δικτατορία όπως έκαναν τα πρότυπα τους το 1936, όπως έγινε με τη χούντα 1967 – 74. Γι’ αυτό συμψηφιστικά ισχυρίζονται ότι έτσι κι αλλιώς έχομε «χούντα» και σήμερα που – υποτίθεται- οφείλουν οι ΕΔ βοηθούμενες από τα ΣΑ να ανατρέψουν …

Το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μένει δυστυχως στη στενή σφαίρα επιρροής της ΧΑ. Διαβάσαμε ανακοινώσεις διαφόρων φορέων ειδικά στο χώρο των αποστράτων και των εφέδρων, όπου γίνεται επίκληση του στρατού να βρίσκεται «σε ετοιμότητα», ή να λειτουργήσει στα πλαίσια συγκεκριμένου άρθρου του Συντάγματος για προστασία του κλπ.

Περιττό να σημειώσει κανείς πως η σχετική επίκληση δεν είναι απλά λάθος, είναι επικίνδυνη, είναι απαράδεκτη, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να προσφέρει κανείς στον τομέα των συνθημάτων για συνέγερση. Ξέχασαν οι χρήστες της παραίνεσης τη φασιστική δικτατορία 1967-74 και ό,τι τη συνδέει ιστορικά με ανθρώπινα και κάθε είδους δικαιώματα;


Από την άλλη πλευρά πάλι οι κυβερνητικές αποφάσεις για στρατιωτικοποίηση τμημάτων των ΣΑ και κυρίως η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στις ΕΔ ( καταστολή πλήθους κοκ), οδηγούν ακριβώς σε παρόμοιο δρόμο


Από την άλλη πλευρά πάλι οι κυβερνητικές αποφάσεις για στρατιωτικοποίηση τμημάτων των ΣΑ και κυρίως η ανάθεση αστυνομικών καθηκόντων στις ΕΔ ( καταστολή πλήθους κοκ), οδηγούν ακριβώς σε παρόμοιο δρόμο.  Η αποστολή των ΕΔ είναι συγκεκριμένη και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να την διευρύνει, να την φουσκώνει και να την ξεφουσκώνει κατά το δοκούν και αλόγιστα. Οι ΕΔ της χώρας κατά την περίοδο της ειρήνης προορίζονται να συμβάλουν στην αντιμετώπιση καταστροφών από θεομηνίες και την αποτροπή όσων επιβουλεύονται τα δικαιώματα της στη γη, τον αέρα, τη θάλασσα, το υπέδαφός της και σε περίπτωση κρίσης για την προστασία των συνόρων της, της εδαφικής ακεραιότητας της και των δικαιωμάτων της. Μόνο για τους λόγους αυτούς πρέπει να εκπαιδεύονται, να εξοπλίζονται σωστά, να ετοιμάζονται και όταν χρειάζεται να βγαίνουν από τα στρατόπεδά τους! 

Στις μέρες μας λοιπόν, υπό συνθήκες άγριας εξαθλίωσης του λαού η ΧΑ βρήκε την ευκαιρία να προωθήσει τις άκρως επικίνδυνες ιδέες και στόχους της. Ο άκρατος λαϊκισμός με όσα λαχταράει να ακούσει ο κόσμος, ο υπερπατριωτισμός, ο υπερεθνικισμός ... ετοιμάζουν το έδαφος μέσω της ψήφου προς τη Χρυσή Αυγή για τον εθνικοσοσιαλισμό, το φασισμό, το ναζισμό.


Διαβάστε ακόμη:


Χρυσή Αυγή: Ψάχνουν και το χρήμα της προπαγάνδας


 Ποιοι ευθύνονται για -την όποια- επιρροή της ΧΑ στους στρατιωτικούς;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ