Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι λέει ο Πάνος Καμμένος στην Ούρσουλα της γερμανικής άμυνας; Συνάντηση στο NATO

08.10.2015 | 19:57

Πάνος Καμμένος τα λέει με την Γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ursula von der Leyen. Με την οποία θυμίζουμε ότι υπάρχει …παρελθόν με κάποια ένταση. Η Ούρσουλα σε συνέντευξή της σε εφημερίδα ούτε λίγο ,ούτε πολύ είχε θέσει θέμα παραμονής της Ελλάδας και στο NATO, εκτός απο την ΕΕ.

Ο Καμμένος είχε απαντήσει με σκληρή δήλωση και η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας είχε πει ότι δεν είχε κάνει ποτέ τέτοιες δηλώσεις.

Πολλά μεσολάβησαν από τότε, Η υπογραφή τρίτου μνημονίου και η επιστροφή Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ για την οποία οι Γερμανοί σίγουρα δεν θα είναι …ευτυχισμένοι. Ο Καμμένος αποδείχτηκε “πολύ σκληρός για να πεθάνει” κι ας είχε απέναντί του τα …γερμανικά Panzer!

Η επαφή στη Σύνοδο του NATO ίσως να έλυσε "παρεξηγήσεις" .

Ο ΥΕΘΑ σ΄ όλες τις διμερείς επαφές που είχε έθεσε το θέμα των μεταναστών. Μετά από την Σύνοδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ έκανε την εξής δήλωση:

«Η Ελλάδα, ως μέλος της Συμμαχίας, συνεχίζει να συνεργάζεται στα επίπεδα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τονίσαμε το ιδιαίτερο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία εκατομμυρίων υποψηφίων μεταναστών, αλλά και προσφύγων στα παράλια της Τουρκίας.

Ζητήσαμε να παρθούν πρωτοβουλίες, προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο θα δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες, ώστε να επιστρέψουν στις κατοικίες τους, στα χωριά τους, στα σπίτια τους και οι πρόσφυγες, αλλά και όλοι εκείνοι που ζητούν ένα αύριο στην Ευρώπη και παράλληλα να μην απομακρυνθούν άλλοι από τις εστίες τους.

Μια Ευρώπη που αδυνατεί πλέον να απορροφήσει όλους εκείνους που ζητούν να μεταβούν σε αυτήν, μέσω της Ελλάδος, της Τουρκίας και άλλων χωρών - μελών του ΝΑΤΟ».

Ο Πάνος Καμμένος είχε διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Άμυνας της Πολωνίας Tomasz Siemoniak, της Βουλγαρίας Nikolay Nankov Nenchev και της Ρουμανίας Mircea Duşa.

Συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, καθώς και θέματα ασφάλειας της ευρύτερης περιοχής.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ