Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι πιστεύει το NATO για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία

16.09.2014 | 22:23
Το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η Ρωσία έχει ακόμη περίπου 1.000 στρατιώτες εντός του ουκρανικού εδάφους, μολονότι μείωσε τις δυνάμεις της μετά την έναρξη της εκεχειρίας που τέθηκε σε ισχύ στις 5 Σεπτεμβρίου, υποστήριξε σήμερα ένας στρατιωτικός αξιωματούχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.


"Μετά την εκεχειρία παρατηρήσαμε μείωση (στον αριθμό των Ρώσων στρατιωτών) όμως ακόμη εκτιμούμε ότι περίπου 1.000 μάχονται εντός της Ουκρανίας" είπε η πηγή αυτή που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της.

Οι Ρώσοι στρατιώτες "είναι εξοπλισμένοι με εκατοντάδες οχήματα μάχης και πυροβολικό", συνέχισε υποστηρίζοντας ότι "αυτή η ρωσική δύναμη μάχης έχει όλα όσα χρειάζεται για να συνεχίσει να υπονομεύει τη σταθερότητα στην ανατολική Ουκρανία τις επόμενες ημέρες".

Ο αξιωματούχος του ΝΑΤΟ υπογράμμισε ότι η Μόσχα συνεχίζει να παρέχει στρατιωτική και επιμελητειακή υποστήριξη στους αυτονομιστές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε ότι η Μόσχα θα πρέπει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στη χερσόνησο της Κριμαίας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

"Είδαμε αναφορές ότι η Ρωσία σκοπεύει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στην Κριμαία. Μια τέτοια ενέργεια μπορεί μόνο να αυξήσει την ένταση και θα υπονομεύσει ακόμη περισσότερο την εφαρμοζόμενη εκεχειρία καθώς και την ασφάλεια της περιοχής που διαβρώθηκε σοβαρά από τις ρωσικές ενέργειες" ανέφερε η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ Οάνα Λουνγκέσκου μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η εκπρόσωπος απάντησε κατ' αυτόν τον τρόπο όταν της ζητήθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Σόιγκου.

Διαβάστε ακόμη:

Rapid Trident: Άσκηση ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - ΦΩΤΟΟυκρανία: Μέλη του
NATO παραδίδουν όπλα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμειςΤι ενώνει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους φιλόρωσους στην ανατολική Ουκρανία;

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ